Scena
23.10.2021. 10:28
Tanjug

Tragedija

"Hladan pištolj": Boldvinu rečeno da je pištolj bezbedan

Alek Boldvin
Izvor: Santa Fe New Mexican / Jim Weber

Pištolj iz kojeg je čuveni holivudski glumac Alek Boldvin ispalio metak tokom snimanja i usmrtio jednu ženu, predao mu je pomoćnik reditelja koji mu je rekao da je "oružje bezbedno", navodi se u zapisniku istražnog suda, prenosi BBC.

Neimenovani pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit napunjen bojevom municijom i pre snimanja scene je potvrdio da je pištolj prazan uzviknuvši "hladan pištolj", stoji u zapisniku.

Snimateljka Halina Hačins smrtno je pogođena u grudi, a reditelj Džoel Souza, koji je stajao iza nje, ranjen je, potom prebačen kolima hitne pomoći do bolnice gde mu je ukazana pomoć zbog povrede ramena i on je kasnije pušten iz bolnice.

Alek Boldvin
Izvor: Santa Fe New Mexican / Jim Weber

U zapisniku se navodi da je Boldvinova krvava odeća uzeta kao dokazni materijal zajedno sa pištoljem, a policija je iz fundusa filmske ekipe uzela svu municiju i svo oružje.

Među rekvizitima ima i naoružanja koje uopšte ne može da ispaljuje metke (jer je izvađena udarna igla), ali na snimanjima se koristi i pravo naoružanje koje se puni tzv. ćorcima.

Alek Boldvin
Izvor: The Albuquerque Journal / Roberto E. Rosales

Iako do sada nije poznato koji je tačno tip oružja korišćen na snimanju filma "Rast", u jučerašnjoj izjavi nadležnih u Novom Meksiku navodi se da je pomoćnik reditelja filma samo dograbio jedan od tri pištolja koje je oružar stavio na sto, odneo ga Aleku Boldvinu i uzviknuo "hladan pištolj", što znači da u oružju nije bilo municije i može da se koristi za snimanje scene, preneo je Rojters.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Oglasio se Alek Boldvin: Nemam reči...
Alek Boldvin, 23. 10. 2021.

Tragedija na snimanju

23.10.2021. 00:36

Oglasio se Alek Boldvin: Nemam reči...

Holivudski glumac Alek Boldvin izjavio je da mu je "srce slomljeno", nakon što je filmska radnica usmrćena kada je pucao iz scenskog pištolja na setu filma u Novom Meksiku, i dodao da sarađuje u policijskoj istrazi kako bi se utvrdilo kako je došlo do tragičnog incidenta.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
0°C
27.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve