Scena
13.05.2019. 11:34
R. E. / Foto: Printskrin HBO

Igra prestola: Lud, luđi, Deneris (SPOJLERI)

dragon-race-4e9b0de.jpg
Izvor: Home Box Office (HBO) / Home Box Office (HBO)

Od svih teorija o Igri prestola morala je jedna i da se ostvari. Ona najgora! Na samom početku najnovije epizode, Deneris pogubljuje Varisa zbog izdaje. Spalila ga je zmajem.

Posle toga Tirion oslobađa Džejmija koga su ranije zarobili Neokaljani i moli ga da uđe u grad, izvuče Sersei kroz tajne prolaze i oglasi zvona kao predaju grada da bi spasao nedužne civile. U Crvenu tvrđavu, pre samog napada ulazi veliki broj civila. Sa njima i Sandor Pas i Arja. Džejmi, ipak, ostaje izvan zidina i pokušava da se probije do plaže gde je tajni ulaz u tvrđavu.

Deneris sa poslednjim zmajem napada Gvozdenu flotu i Jurona. Spušta se direktno spaljujući sve brodove. Juron skače u vodu, a njegov brod nestaje u vatri.

Screenshot_3

Nekoliko trenutaka kasnije zmaj ruši kapiju i spaljuje skoro celu Zlatnu družinu ispred kapije. Kreće napad Neokaljanih, a za njima kreću i ostali koje predvodi Džon. Zmaj spaljuje sve škorpione na zidinama i sleće na jednu od kula u gradu. Civili i Serseina vojska su preplašeni. Kada su se oglasila zvona, Lanisteri polažu oružje.

Screenshot_20

Krupan plan prikazuje Deneris na zmaju. I onda, preokret! Luda kraljica je rođena.

Spalite ih sve!

Potpuno sluđena, ispunjava proročanske reči svog oca, podiže zmaja i počinje da spaljuje i ruši celi grad. Neokaljani i Dotraki počinju masakr. Džon je zaprepašćen! Pokušava da obuzda vojsku, ali bez uspeha.

Screenshot_2

Arja i Pas ulaze u Crvenu tvrđavu, ali je Pas odgovara od ubistva Sersei. Moli je da napusti grad, jer će svi u njemu izginuti. Arja ga je poslušala i otišla. Na stepenicama Sandor se sreće sa Sersei koju čuva garda i Planina. Kada je pobio sve gardiste, propušta Sersei i počinje borba sa Planinom. Kada je Sandorov brat skinuo kacigu pokazao je lice kao iz najmračnijih horor igri.

Izgleda zaista zastrašujuće! Iako Sandor uspeva da Planinu probode kroz oko, ovaj ne pada. Kao da ga je nemoguće ubiti. U borbi padaju obojica sa kule u vatrenu stihiju ispod.

Screenshot_5

Deneris nastavlja da spaljuje grad i sve u njemu. Na plaži se sukobljavaju Džejni i Juron koji je uspeo da ispliva. Juron ga teško ranjava, ali Džejmi ga uspeva ubiti. U kriptama ispod tvrđave nailazi na Sersei, ali ne uspevaju da se izbave jer su svi ulazi urušeni. Na kraju se na njih obrušava plafon i verovatno oboje ginu.

Screenshot_1

Na ulicama Džon povlači vojsku iz grada. Na kraju epizode Arja je ranjena u rušenju grada i na konju uspeva da pobegne.

Screenshot_7

U trejleru na poslednju epizodu vidimo da je Deneris verovatno pobila skoro sve neduže civile. Izgleda da će Arja morati da se pobrine i za nju!

https://www.youtube.com/watch?v=qyBPzUe3hNI

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
21.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve