Scena
30.04.2022. 20:05
R.E.

Onlajn bioskop

Iskoristite priliku, pogledajte najbolje festivalske filmove

film
Izvor: Shutterstock

Pobednički filmovi Sarajevo Film Festivala (SFF), Zagreb Film Festivala (ZFF), Festivala autorskog filma (FAF) i Filmskog festivala Herceg Novi (FFHN), biće prikazani na Prolećnom izdanju ovih festivala onlajn, na platformi Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Filmovi će biti dostupni online od 6. do 15. maja na https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/.

U programu su četiri nagrađena filma: “Velika sloboda” Sebastijana Majzea (Nemačka, Austrija), “Oaza” Ivana Ikića (Srbija, Holandija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Francuska), “107 majki” Petera Kerekeša (Slovačka, Češka, Ukrajina) i “Čuvar brata svoga” Ferita Karahana (Turska).
 
Film “Velika sloboda” je osvojio Srce Sarajeva za najbolji film Sarajevo Film Festivala, Zlatna kolica za najbolji film Zagreb Film Festivala i Specijalno priznanje Festivala autorskog filma. Film “Oaza” je nagrađen Velikom zlatnom mimozom za najbolji film na Filmskom festivalu Herceg Novi i Zlatnim kolicima za najbolji film Zagreb Film Festivala. Film “107 majki” je osvojio Specijalno priznanje na Festivalu autorskog filma u Beogradu.

 
Film “Čuvar brata svoga” osvojio je nagradu publike za najbolji film Mreže festivala Jadranske regije - Adriatic Audience Award – zahvaljujući glasovima publike na sva četiri festivala.

Uz filmove će kao bonus sadržaj na platformi Ondemand.kinomeetingpoint.ba biti dostupni i razgovori s autorima filmova.
 
Na inicijativu Sarajevo Film Festivala, po prvi put su se kao Mreža festivala Jadranske regije udružila četiri vodeća filmska festivala iz četiri zemlje, istog govornog područja: Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora). Nakon zajedničkog programa koji su kreirali selektori ova četiri festivala, publika je izabrala najbolji film ovog programa. To je film “Čuvar brata svoga” koji će zahvaljujući osvojenoj nagradi publike od 23. maja biti u bioskopima širom bivše Jugoslavije.

Kako gledati filmove na Ondemand.kinomeetingpoint.ba:
 
Kada odete na platformu i kliknete opciju “Create account”, unesite svoju podatke u ponuđena polja. Ponuđena polja uključuju vaše ime i prezime, e-mail adresu, kreiranje vaše lozinke i druge osnovne podatke. Kreiranjem accounta, bićete u mogućnosti da vidite sadržaj koji vam je dostupan zavisno od teritorije sa koje pristupate platformi.

Izaberite film, kliknite opciju “Rent” i unesite detalje svoju bankovne kartice.

Nakon toga potvrdite opciju “Rent”.

Nakon toga film koji ste iznajmili možete pronaći u sekciji “My Library”.

Kada prvi put kliknete “Play”, odnosno nakon pokretanja filma, film ćete moći gledati 48 sati koliko god puta želite.

Uživajte u filmovima! 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Promenio naslov filma zbog rata u Ukrajini
Ukrajina 25.4.2022.

"Ozloglašeno" slovo Z

25.04.2022. 14:05

Promenio naslov filma zbog rata u Ukrajini

Francuski reditelj Mišel Azanavicijus (Michel Hazanavicius) promenio je naslov svog filma koji je prvobitno nazvao "Z", da se ne bi poistovetilo sa slovom Z, koje se nalazi na ruskim tenkovima u Ukrajini i postalo je glavni simbol podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
03.07.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve