Scena
16.06.2021. 17:26
R.E.

Preporučujemo

Izložba koju bi trebalo pogledati

Izložba, muzej
Izvor: Shutterstock

"Izlažem prvi put" je naziv izložbe koju u Domu Jevrema Grujića možete pogledati do 2. jula. Mi vam je preporučujemo zato što se radi o mladim umetnicima koje je potrebno podržati.

Kao zaštićeni spomenik kulture grada Beograda i aktivan kulturni centar, Dom Jevrema Grujića je od svog otvaranja svake godine izlagao radove mladih koju su tek zakoračili u svet umetnosti.

Izložba "Izlažem prvi put“ rezultat je istoimenog prolećnog konkursa održanog u aprilu 2021. godine, a fokus je bio na 
na studente osnovnih studija umetničkih fakulteta ili katedre koja se bavi umetnošću.

"Želja nam je bila da mladim umetnicima pružimo priliku da svoje radove predstave i po prvi put izlože, a ujedno time i steknu iskustvo koje će im biti od velikog značaja za dalje školovanje i rad", stoji u saopštenju Doma gde se mogu pogledati radovi pobednika konkursa, kojih je ukupno šest. 

U pitanju su studentkinje Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i Filološko-umetničkog fakultet Univerziteta u Kragujevcu.

Dom Jevrema Grujića otvoren je za posetioce petkom od 15 do 20 časova, kao i od utorka do četvrtka od 11 do 17 časova, uz najavu posete.

Dobro došli!
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Odavno smo zaboravili da stanemo"
Jelena Šalinić Trezić

Jelena Šalinić Terzić

10.06.2021. 22:05

"Odavno smo zaboravili da stanemo"

"Danas, u vremenu cvetanja novih tehnologija i savremenih načina izražavanja u polju vizuelnih umetnosti, govori se o slici kao preživelom mediju. Naprotiv, ona je živa i živi jednim intenzitetom koji nije postojao do sada. Izmoren vremenom i istorijom, naš doživljaj slike je celovit jer nam daje mogućnost nove nevinosti."
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve