Scena
08.03.2024. 13:01
R.E.

Koncert o kojem se priča

Kako je Josipa Lisac proslavila 50 godina "Dnevnika" u Beogradu (FOTO)

josipa lisac, ATA
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Hrvatska pevačica Josipa Lisac je koncertom u rasprodatoj beogradskoj MTS dvorani, u organizaciji producentske kuće Long Play, obeležila 50 godina od objavljivanja prvog albuma “Dnevnik jedne ljubavi” koji je ušao u antologiju ovdašnje pop-rok muzike.

Proslavljena umetnica je u blistavom izdanju, raspoložena i nasmejana od početka do kraja, tokom više od dva sata pokazala da je u izuzetnoj formi, a publika ju je odmah, čim se pojavila na sceni, dočekala gromkim aplauzom.

Pre nego što je zapevala, Josipa se zahvalila za tako topao doček, i nastavila:
 
“Svi, nekako, brzo žive, ali ja živim 'slow motion'. Sve je u dnevniku, a slavi se dnevnik”.
 

Podsetila je da je u periodu “Dnevnika” održala koncert u istoj dvorani, tadašnjem Domu sindikata, te konstatovala da se “vratila na mesto zločina”. Za početak je, ipak, odabrala naslovni hit sa albuma “Boginja” (1987), a zatim i najsvežiju, prošlogodišnju “A gdje si ti”.

Vreme je bilo da se konačno "otvori dnevnik" i odmah je, uz oduševljenje publike, izvedena antologijska “O jednoj mladosti”...

Priredila je Josipa nešto potpuno posebno publici, podsetivši na mnoge detalje koji su u vezi sa nastajanjem ovog vanvremenskog albuma, ali i na njegov kasniji život, sazrevanje. Tu je, kako kaže umetnica, svih ovih godina prisutna i velika žal što sve to nije doživeo njen prerano preminuli životni partner, ali i ključni čovek za njenu karijeru, Karlo Metikoš.

Kad se priča o “Dnevniku”, neminovno je bilo spomenuti i drugog važnog autora, ujedno i idejnog tvorca naslova izdanja, Ivicu Krajača. Priču je nastavila “Ne prepoznajem ga”, a onda, kao posebno iznenađenje, pesma koju ranije nije izvodila - “Jedna kratka vijest”.

Već je zakazano novo druženje Josipe Lisac sa beogradskom publikom - 14. avgusta u letnjem ambijentu Botaničke bašte “Jevremovac”, a karte možete nabaviti preko mreže Tickets.rs po ceni od 3.000 dinara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac)

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
18.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve