Život
14.12.2022. 18:30
Beta

Napokon

Novi Sad dobija botaničku baštu, ali i čistiji vazduh

Novi Sad
Izvor: Shutterstock

Grad Novi Sad će graditi kompleks Botaničke bašte na površini nešto većoj od 40.000 kvadratnih metara, za šta će biti neophodno utvrditi vlasništvo nad parcelama obuhvaćenim planom, saopšteno je nakon sednice Saveta za zaštitu životne sredine.

Prihvaćen je i Predlog odluke o izmenama Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Novog Sada putem izgradnje objekta javne namene od posebnog značaja za grad – Botaničke bašte, kojim su predviđene izmene u utvrdjivanju nove površine parcele i vlasništvo nad parcelama na kojima će se graditi taj kompleks.

"Izradom urbanističkog projekta, kao jednog od dokumenata u izradi projektnotehničke dokumentacije, utvrđeno je da je površina na kojoj će se graditi kompleks Botaničke bašte 41.643,12 metara kvadratnih", istaknuto je na sednici.

Takođe, usvojen je i Predlog plana kvaliteta vazduha u Aglomeraciji "Novi Sad" za period 2022-2026. godine, u cilju sprovođenja mera za dalje unapređenje kvaliteta vazduha.

Njime su pored ostalog definisane mere i aktivnosti koje je potrebno sprovesti, sa vremenskim okvirima, očekivanim rezultatima, nosiocima aktivnosti i izvorima finansiranja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi Sad dobija novu podzemnu garažu
Novi Sad

Korisno

20.05.2022. 18:30

Novi Sad dobija novu podzemnu garažu

U centru Novog Sada u ulici Modene, 27. maja počeće pripremni radovi za izgradnju podzemne garaže sa 267 parking mesta, saopšteno je iz pres službe gradonačelnika.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve