Scena
05.10.2021. 22:05
R.E.

"Oči deteta"

Jovana i Dunja će nas predstavljati na Dečijoj pesmi Evrovizije

Dečija pesma Evrovizije
Izvor: PROMO RTS

Na javni konkurs koji je raspisala Radio-televizija Srbije, a koji je trajao do 20. septembra, za izbor predstavnika na Dečjoj pesmi Evrovizije – Junior Eurovision Song Contest - stiglo je sedam prijava.

Izbor je vršila stručna komisija sastavljena od muzičkih urednika Radio-televizije Srbije, a najveći broj poena dobila je kompozicija "Oči deteta".

U toku je rad na finalnoj verziji pesme, koja će zvanično biti objavljena do kraja oktobra.

Proces izbora imao je tri etape. Prva je bila selekciona, u kojoj su preslušani demo snimci pristiglih prijava, zatim su odabrane četiri kompozicije i izvođači koji su pozvani da otpevaju svoju pesmu "uživo" uz matricu, u Studiju 6 Radio Beograda.

Dečija pesma Evrovizije
Izvor: RTS/Promo

Svaki nastup je i tonski snimljen da bi u trećoj fazi izbora, za koju su odabrane tri kompozicije, muzički urednici RTS-a ponovo preslušali sve nastupe snimljene i dali svoje ocene - 3 poena prvoplasiranoj, 2 poena drugoplasiranoj i 1 poen trećeplasiranoj pesmi.

Najveći broj poena dobila je kompozicija "Oči deteta" čiji je autor Ana Frlin, u aranžmanu Ognjena Cvekića, a otpevale su je Jovana Radonjić i Dunja Živković iz Novog Sada.

U uži izbor ušle su i sledeće kompozicije i mladi izvođači:

"Osmeh" - muzika: Filip Trajanovski, tekst: Ana Maglica i Tara Šujeranović, izvođač: Tara Šujeranović

"Dete od snova" - muzika i tekst: Bojana Mašković, izvođači: Sara Simić i Tomislav Božović

"U dobru i u zlu" - muzika i tekst: Veljko Kovačević i Branimir Marković, izvođač: Veljko Kovačević.

Jovana Radonjić rođena je 2011. godine u Novom Sadu. Još kao veoma mala pokazala je afinitet i talenat za muziku i pokret. Prvi javni nastup imala sa četiri godine, da bi već sledeće godine učestvovala na televizijskom muzičkom takmičenju na kojem je osvojila drugo mesto.

Od tada počinje saradnja sa profesorkom klavira i pevanja Anom Frlin koja Jovanu i dalje vodi kroz osnovnu muzičku školu gde je, trenutno, učenik trećeg razreda klavira, a kao učenik muzičke škole osvojila je i specijalnu nagradu na festivalu „Isidor Bajić" iz solfeđa. Od 2020. godine, u okviru "La La studija" uči pevanje kod profesorke Petre Leone Matiša.

Dunja Živković rođena je 2010. godine u Novom Sadu. Od ranog detinjstva je pokazivala interesovanje i ljubav prema muzici pa od treće godine pohađa muzičku radionicu "Do Re Mi" u Novom Sadu, gde je odmah bila zapažen, nastupajući i kao solista, ali i sa istoimenim bendom.

Dunja je aprila 2019. godine, na takmičenju škola regiona, osvojila prvo mesto u svojoj kategoriji. Učenica je trećeg razreda osnovne muzičke škole "Isidor Bajić", odsek klavir, u klasi prof. Dunje Crnjanski i petog razreda osnovne škole "Prva vojvođanska brigada" u Novom Sadu, a takođe pohađa i školu pevanja „La La Studio" u Novom Sadu u klasi profesorke Petre Leone Matiša.

"Dečja pesma Evrovizije 2021” održaće se 19. decembra u Parizu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bojsi iz "Mućki" podržao Hurricane
Džon Čalis

"Opljačkane ste"

24.05.2021. 12:18

Bojsi iz "Mućki" podržao Hurricane

Britanski glumac Džon Čalis smatra da su predstavnice Srbije zaslužile mnogo bolji plasman na ovogodišnjem takmičenje za Pesmu Evrovizije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
25.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve