Scena
02.04.2023. 04:05
Tanjug

4. maja

Nova priča o Džejmsu Bondu specijalno za krunisanje Čarlsa Trećeg

1
Izvor: EPA / CAROLINE BREHMAN

Britanski pisac i glumac Čarli Higson (64) dobio je zadatak da napiše novu priču o Džejmsu Bondu za proslavu predstojećeg kraljevog krunisanja.

On je autor pet knjiga iz serije Young Bond (Mladi Bond), koje su napisane za mlađe čitaoce i gde je Bond tinejdžer na koledžu Iton pre nego što je postao agent MI5. 

"On His Majesty’s Secret Service" (U službi njegovog veličanstva) naručila je izdavačka kuća Ian Fleming Publications, a objavljivanje je predviđeno 4. maja, uoči kraljevog krunisanja 6. maja, prenosi Independent.

Knjiga dolazi 60 godina nakon objavljivanja desetog romana tvorca Džejmsa Bonda Ijana Fleminga, "U službi njenog veličanstva", koji je objavljen 1963. godine. 

Nova priča o agentu 007 trebalo bi da dovede Bonda u današnje vreme - radnja se odvija dva dana pre krunisanja, a Bond ima zadatak da spreči pokušaj ekscentričnog Atelstana iz Veseksa koji planira da održi lekciju Ujedinjenom Kraljevstvu, da omete ceremoniju u poslednji trenutak. 

"Kada mi je Ian Fleming Publications pre nešto više od mesec dana došao s idejom da napišem priču o Bondu za odrasle, bio sam oduševljen - sve dok nisam shvatio da mora biti spremna za krunisanje u maju", ispričao je Higson.

Kazao je da je razmišljao o tome da napiše avanturu o Bondu za odrasle još otkako je radio na knjigama o mladom Bondu.

"Fleming je poznat po tome što je brzo pisao, a ja sam kanalisao tu energiju. I sada mi je tako uzbudljivo da konačno uđem u svet odraslog Bonda", dodao je Higson.

"Sve što želite od priče o Bondu je unutra - seks, nasilje, automobili, živopisni negativac s gadnim sledbenikom, i naravno, sam Bond, tako dobro poznat, a opet tako nepoznat", rekao je Higson.

Sve tantijeme od prodaje romana ići će za podršku fondaciji National Literacy Trust, koja radi sa školama i zajednicama kako bi deci u nepovoljnom položaju omogućio opismenjavanje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

E, sada je stvarno Džejms Bond! (FOTO)
1

Danijel Krejg

19.10.2022. 12:05

E, sada je stvarno Džejms Bond! (FOTO)

Britanski glumac Danijel Krejg koji na filmu igra Džejmsa Bonda već 15 godina, primio je isto odlikovanje kao i agent 007, iz ruku princeze Ane sestre kralja Čarlsa Trećeg.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve