Scena
23.09.2022. 18:40
Beta

Priboj

Knjiga o Slobodanu Bodi Ninkoviću donosi ono što publika ne zna o njemu

1
Izvor: Beta / Festival DDL / Aleksandar Kovacevic

Drugog dana festivala "Dani Danila Lazovića" u Priboju, predstavljena je knjiga o glumcu Slobodanu Bodi Ninkoviću "Slušaj sine ove velike reči", koju je napisao Jovica Tišma.

"Knjige predstavljaju Ninkovića sa nečim što publika ne zna o njemu - da je on i kompozitor i dobar pevač", rekao je autor

Program drugog dana festivala je nastavljen izvođenjem predstave "Simfonija Crnjanski" u režiji Đorđa Markovića, koja je i njegov doktorski rad. 

"Predstava se, između ostalog, bavi muzikalnošću jezika Miloša Crnjanskog koji je doneo nešto novo, revolucionarno i u sam jezički izraz, napravio je jednu vrstu revolucionarne intervencije po pitanju jezika. Taj jezik zvuči magično, zavodljivo, drugačije i zato se i zove 'Simfonija Crnjanski'. Predstava se sastoji od tri faze njegovog života: čovek ratnik, čovek ljubavnik i čovek izgnanik, a to podrazumeva njegove dramatične punktove koje je prošao kroz život i koje je svedočio u svojim delima. Predstava je dramaturški formirana od građe koja se nalazi u njegovim delima Dnevnik o Čarnojeviću, Kod Hiperborejaca i Seobe", rekao reditelj Đorđe Marković.

Festival "Dani Danila Lazovića" traju do 24. septembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Penzionisao se Boda Ninković
pozorište

Ispraćen uz ovacije

29.12.2021. 11:42

Penzionisao se Boda Ninković

Kolege glumci u utorak uveče su ispratili Slobodana Bodu Ninkovića u penziju nakon izvođenja predstave "Kad su cvetale tikve" reditelja Bobana Skerlića na Velikoj sceni "Olivera i Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
12.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve