Scena
28.09.2021. 23:30
R. E. /RTS

Počela prijava

Ko će nas predstavljati na Evroviziji 2022. godine

Evrovizija
Izvor: RTS/Promo/EBU / THOMAS HANSES

Radio-televizija Srbije potvrdila je učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Italiji 2022. godine i raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 1. decembra 2021. godine.

U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje "Pesma Evrovizije 2022"“, koje će biti održano u maju 2022. godine u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija.

Evrovizija
Izvor: RTS/Promo/EBU / THOMAS HANSES

Ukoliko od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Evrovizija
Izvor: RTS/Promo/EBU / THOMAS HANSES

U slučaju epidemioloških mera i preporuka donetih od strane nadležnih organa Republike Srbije, Kriznog štaba, Gradskog štaba za vanredne situacije i slično, a koje budu na snazi i onemoguće održavanje Festivala, RTS će samostalno izabrati kompoziciju koja će predstavljati Republiku Srbiju i RTS na Takmičenju za Pesmu Evrovizije 2022. godine.

Evrovizija
Izvor: RTS/Promo/EBU / THOMAS HANSES

Postupak izbora kompozicije koja će predstavljati Srbiju na "Evrosongu" 2022. godine definisan je Pravilnikom, dok su uslovi za učešće u izboru za nacionalnog predstavnika o uslovima navedeni u Konkursu.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 1.12.2021. OVDE

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evrovizija: Pobedila Italija (VIDEO)
Maneskin

Hurricane baš loše

23.05.2021. 01:06

Evrovizija: Pobedila Italija (VIDEO)

Ukrajina je dugo vodila, Italija nije bila ni blizu pobede sve dok nisu počeli da se broje glasovi publike. Na kraju, je italijanski bend Maneskin koji je nastupio sa pesmom "Zitti E Buoni" imao 318 poena što ih je dovelo do prvog mesta ovogodišnjeg takmičenja.
Video
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
25.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve