Scena
27.12.2023. 14:39
R.E.

Beograd

Saopšten spisak svih pevača i dešavanja za Novu godinu, čak i za "srpsku"

beograd, nova godina
Izvor: Shutterstock

Širom Beograda biće tradicionalno organizovano nekoliko različitih novogodišnjih programa, najavio je član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević. 

U okviru "Beogradske zime” biće organizovano više od 50 događaja, a sam doček 31. decembra biće na Trgu republike, s obzirom na to da je taj prostor rekonstruisan i upravo namenjen za ovakve manifestacije.

"Na sam doček Nove godine, 31. decembra, imaćemo di-džeja Mihajla, Milicu Todorović, Anđelu Ignjatović Breskvicu, Sandru Prodanović i orkestar Endžija Mavrića. Početak programa će biti u 21.30, a očekujemo da će trajati sve do dva sata posle ponoći. Već 2. januara nastavljamo sa di-džej žurkom, uveli smo i ulične artiste koji će imati svoj program namenjen mahom najmlađoj publici, s obzirom na to da je cela Knez Mihailova pretvorena u veliki bazar koji se nastavlja na Kalemegdanu gde se nalazi dečje seoce sa silikatnim klizalištem", istakao je Nikodijević.

On je najavio da se od ove godine u okviru "Beogradske zime” uvode i prenosi iz Narodnog pozorišta na ekranima postavljenim na Trgu republike, te će tako 4. januara biti emitovana opereta "Slepi miš”. Potom, 5. januara biće organizovan koncert džez muzike, 6. januara biće organizovan Badnji dan na Trgu, a 7. januara Božić na Trgu sa dečjim i horom odraslih koji će izvoditi duhovne horske kompozicije.

1
Izvor: BeoinfoNikola Nikodijević

Živi prenos baleta "Krcko Oraščić” biće  10. januara, a Srpska Nova godina biće obeležena koncertom Saše Matića sa izvođačem iznenađenja.

Kako je istakao Nikodijević, Beograd je poznat po različitim muzičkim ukusima, te će ove godine biti organizovan program na više bina u centru grada.

Kod Instituta "Servantes”, od 27. do 31. decembra biće bina sa džez, bluz i alternativnim bendovima, kao i na bini kod Kuće legata (29–30. decembar) i bini kod Muzeja savremene umetnosti, gde će 30. decembra biti organizovan nastup tribjut bendova koji će izvoditi muziku grupa EKV, Atomskog skloništa i Električnog orgazma.

Na bini u Parku vojvode Vuka 3, 4, 10. i 11. januara biće organizovan zimski filmski maraton sa visokobudžetnim filmovima domaće i strane produkcije.

beograd, nova godina
Izvor: Shutterstock

Nikodijević je podsetio na to da ove godine Grad neće organizovati vatromet, jer je usvojen predlog mnogih udruženja za zaštitu životinja.

On je ukazao i na to da Beograd u ovom trenutku ima ogroman broj gostiju, posebno iz inostranstva.

"Po poslednjim podacima, svi hotelski kapaciteti u gradu su popunjeni, ostalo je nešto malo smeštaja kod privatnika. Još u oktobru prestigli smo prethodnu, 2022. godinu, i imali smo više od tri miliona noćenja i više od milion stranih turista, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje od 15 odsto. To dokazuje da Beograd postaje jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u ovom delu Evrope i nastavićemo da radimo na tome da bude još atraktivniji", rekao je Nikodijević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve