Scena
27.01.2023. 21:25
R. E.

21. aprila

Koncert u čast Vlade Divljana u zagrebačkoj Tvornici

1
Izvor: Shutterstock

Grupa (ne)normalni održaće koncert u čast jednog od najvećih muzičara i tekstopisaca Novog talasa Vlade Divljana u petak, 21. aprila, u Tvornici kulture u Zagrebu, objavila je HINA.

Kao poseban gost na tom koncertu nastupiće basista VIS Idola i Vladin dugogodišnji prijatelj i saradnik Zdenko Kolar.

Navedeno je da je "jedan od najinovativnijh bendova bivše Jugoslavije, VIS Idoli, od 1979. godine svojim muzičkim eksperimentima pomerao je granice i postavljao nova pravila u svetu muzike".

1
Izvor: Shutterstock

Tekstovi u kojima je zabeležen duh vremena, muzički aranžmani koji su uvek bili korak ispred vremena, posebnost zvuka, težnja drugačijem i kreativni autorski pečat obeležja su koja su Idole učinila jednim od najvažnijih bendova ovih prostora.

Njihov album "Odbrana i poslednji dani" zauzeo je prvo mesto na listi Najboljih 100 albuma 1955-2015. prema izboru časopisa Rolling Stone, u kojem su učestvovali brojni muzički kritičari, novinari i producenti iz regiona, a prošle je godine u Muzeju savremene umetnosti u Zagrebu predstavljeno njegovo luksuzno reizdanje.

Publika će na koncertu u Tvornici moći da se priseti Divljanovih pesama iz razdoblja kada je stvarao s Idolima, ali i onih koje su nastale u saradnji s Ljetnim kinom. 

"Upravo su pesme Idola obeležile i nastavljaju da obeležavaju brojne mladosti i ljubavi, zbog čega će koncert u aprilu biti jedinstvena prilika za doživljavanje Divljanova opusa uživo. Nebeska tema, Kenozoik, Retko te viđam sa devojkama, Maljčiki i Devojko mala samo su neke od pesama koje još uvek zaslužuju pažnju i ljubav publike", navela je HINA.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zdenko Kolar: "Idoli su uvek hteli da zbune ljude"
zdenko kolar

Intervju

01.05.2022. 11:45

Zdenko Kolar: "Idoli su uvek hteli da zbune ljude"

Verovali ili ne, prošlo je 40 godina otkako su nastali stihovi koje znaju gotovo svi na ovim našim prostorima: "Jedina, malena, volim te, sakam te“, "Imala je snažnije ruke nego ja“, "Reci mi – kenozoik nije za tebe“… kao i mnoge druge sa albuma "Odbrana i poslednji dani“ beogradskog benda "Idoli“.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve