Scena
04.10.2021. 21:15
R.E.

Milan Bukvić

Kviz "Potera": Upoznajte novog tragača i šta je rekao u intervjuu za "Ekspres"

Milan Bukvić
Izvor: Marko Todorović/RTS/Promo

Prvi put u "Poteri" se pojavio kada je imao samo 18 godina. Drugi put smo ga u najpopularnijem TV kvizu u Srbiji videli prošle sezone - obukao je svoj "srećni džemper" (onaj koji mu je kupila devojka) i dao je tačne odgovore, potpuno sam, na 25 pitanja!

Kada je RTS najavio da će u novoj sezoni kviza „Potera“ imati novog, četvrtog tragača, mnogi su pomislili da se radi upravo o Milanu Bukviću.

I bili su u pravu!

Ovaj Kragujevčanin ima 25 godina, diplomirao je na Fakultetu Političkih nauka u Beogradu, a trenutno je na master studijama filozofije u Novom Sadu. Nikada nije dobio ocenu manju od desetke, niti je poništio manju ocenu.

Kako je to uspeo?

"Ne preporučujem nikome, ne zato da bih sebi dao na značaju, već zato što sam gomilu dragocenog vremena spiskao učeći stvari koje me nisu dovoljno zanimale. Prekasno sam shvatio da je ubedljivo najbolja studentska formula „ono što nas zanima ne samo učiti, već i proučavati, a ono što nas ne zanima-otaljavati“. Tako da bi bio red da dobijem neku ne-desetku i priznaću vam da se radujem tome. Mnogi formalni uspesi i posebno mnogi profesori (a isto važi i za školske nastavnike) nisu vredni ni truda ni emocija“, rekao je Milan u intervjuu za "Ekspres“.

Rekao nam je i da nije imao tremu, a da se za svoje prvo pojavljivanje u ulozi tragača pripremao tako što je gledao TV serije, i to domaće.

"Nekako me je do sada pratilo to da što je izazov bio ozbiljniji, trema je bila manja. Kviz je u svojoj suštini igra i to je ono što me rasterećuje. Ne svest da je primarno reč o igri, već njena karakteristika da nas dok traje ponovo načini decom i da zaboravimo šta joj je prethodilo i šta će nakon nje uslediti. A osnovna priprema mi je bilo gledanje Pavićevih serija - ne da bih se psihički rasteretio, već kako bih pokupio nešto od sočnosti njegovog dijaloga.  Da nemam nešto specifičniji način komunikacije uveren sam da ne bih ni dobio privilegiju da se nađem u ovoj ulozi.“

Potera, tragači
Izvor: Marko Todorović/RTS/Promo

Mi, u publici, sve tragače iz ovog kviza zamišljamo kao osobe koje samo sede i čitaju, uče, listaju enciklopedije, istorijske čitanke, preslišavaju se… Da li grešimo?

"U mom slučaju ne grešite puno, ali ne zato što su mi kvizaške ambicije nezajažljive, niti zato što sam univerzalni radoznalac, već zato što priroda nauke kojom se bavim iziskuje kontemplativni način života i time trasira put tom knjiškom pristupu stvarima koji ste spomenuli u pitanju.“

O tome kako vežba koncentraciju, šta su mu savetovali ostali tragači, zašto je važno da obrati pažnju na to „kako čika Joca čita simbole hemijskih elemenata, i koja uloga je uzbudljivija – takmičara ili tragača, pročitajte u intervjuu u štampanom izdanju nedeljnika "Eskpres“, koji će na kioscima biti u petak 8. oktobra.

Pogledajte Milanv prvi, spektakularni nastup u kvizu "Potera" pre godinu dana: 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Popularni kviz se vraća na TV: Da li ste spremni za navijanje?
kviz, pitanja, razmišljanje

"Stigni me ako znaš"

23.09.2021. 18:25

Popularni kviz se vraća na TV: Da li ste spremni za navijanje?

Kao što smo navikli petkom uveče, i od ovog poslednjeg u septembru gledaćemo od 22.00 časa na Prvom programu RTS-a, popularni kviz "Stigni me ako znaš".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve