Scena
15.04.2022. 14:10
Promo

Beograd

Lepa vest za studente FDU

film, snimanje, kamera
Izvor: Shutterstock

Studentima Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu će naredih godinu dana na raspolaganju biti vrhunska profesionalna oprema za realizaciju filmova i fotografija, ali i radionice, takmičenja... s obzirom na to da je dodogovorena saradanj FDU i kompanije "Canon".

U periodu od aprila 2022. do aprila 2023. godine studenti filmskog i televizijskog smera koga čine studenti katedri FTV režije, kamere, FTV produkcije, montaže i snimanja i dizajna zvuka, imaće mogućnost da svoje zajedničke ispitne radove realizuju "Canon opremom".

Jednogodišnji projekat podrazumeva ustupanje opreme, organizovanje video i fotografskih edukativnih radionica sa "Canon" ambasadorima, filmsko takmičenje (uključujući ceremoniju dodele nagrada), kao i takmičenje u fotografiji. 

Tokom dve dvodnevne radionice, kroz kombinaciju teorijskog i praktičnog učenja, polaznici će dobiti šansu da steknu korisno iskustvo rada sa inovativnom "Canon" opremom.

Odabrane fotografije koje prikupi Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu biće korišćene za digitalnu i štampanu galeriju kompanije "Canon", kao vid dodatne promocije ovih mladih autora.

Takođe, "Canon" će, u saradnji sa profesorima FDU, tokom jedne godine organizovati takmičenje u kratkometražnom filmu, a radovi koje studenti naprave će biti ocenjeni u okviru ispitnih zadataka. "Canon" će organizovati onlajn događaj radi pokretanja filmskog takmičenja, kao i ceremoniju dodele nagrada.

Saradnja sa FD inicirala je pokretanje studentskog festivala fotografije FOTOFUTURA u organizaciji Fakulteta dramskih i Fakulteta primenjenih umetnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poražavajući podaci: Studenti o stanju korupcije na Univerzitetu u Beogradu
Mito i korupcija

Istraživanje

28.03.2022. 19:05

Poražavajući podaci: Studenti o stanju korupcije na Univerzitetu u Beogradu

Da korupcija na fakultetima postoji smatra 85,8 odsto anketiranih studenata Univerziteta u Beogradu, 12,8 odsto se izjasnilo da je korupcija ekstremno izražena, a 14,2 odsto da nema korupcije, pokazuju rezultati istraživanja Agencije za sprečavanje korupcije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
04.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve