Scena
13.03.2023. 15:34
R. E.

One su bile glavne zvezde

"Mama, mama, dobio sam Oskara!“ (VIDEO)

1
Izvor: Beta / Invision / Jordan Strauss

Ovogodišnja dodela Oskara bila je definitivno u znaku majki, jer su im mnoge zvezde odale počast u svojim govorima, a neke su čak došle sa njima na ceremoniju.

Danijel Kvan i Danijel Šajnert, reditelji filma "Sve svuda odjednom“ (Everything Everywhere All At Once), svoju nagradu su posvetili "svim mamama na svetu“.

Njihov film, koji je osvojio sedam Oskara, prati priču o majci o koja pokušava da balansira između poslovnih obaveza i porodičnih problema.

Ke Hui Kvan, koji je osvojio nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu u istom filmu, kroz suze je rekao: "Moja mama ima 84 godine i gleda ceremoniju kod kuće. Mama, upravo sam dobio Oskara!”

Mišel Jeo, kojoj je pripala zlatna statua za najbolju glumicu, rekla je da njena majka takođe ima 84 godine i da iz Malezije prati prenos svečanosti. Ona se zahvalila njoj i "svim mamama na svetu jer su one zaista superheroji i bez njih niko od nas ne bi bio ovde večeras.“

Mnogi od dobitnika su istakli da uspeh duguju roditeljima, koji su im pomogli da razviju i neguju svoj talenat.

Danijel Šajnert je rekao da je porodica ohrabrivala njegovu kreativnost, čak i kada je snimao uznemirujuće horor filmove, "ili se oblačio u žensku odeću“.

Rut Karter, prva Afroamerikanka koja je dobila dva Oskara za najbolju kostimografiju, osvojivši nagradu za film "Crni panter: Vakanda zauvek“, odala je počast svojoj majci Mejbel, koja je nedavno umrla.

"Prošle nedelje Mejbel Karter je napustila ovaj svet. Ovaj film me je pripremio za taj trenutak“. Deo govora posvetila je preminulom glumcu Čedviku Bosmanu, zvezdi prvog dela "Crnog pantera“ i poručila mu: "Molim te, čuvaj mi mamu“.

Folker Bertelman se takođe zahvalio svojoj majci nakon što je dobio Oskara za najbolju originalnu muziku za film "Sve tiho na zapadnom frontu“ (All Quiet on the Western Front).

Pol Meskal, nominovan za najboljeg glumca za film "Aftersun“, poveo je svoju majku Dirblu na ceremoniju, a to je učinio i prilikom dodela nagrada Bafta.

Očevi su takođe imali svoj trenutak na dodeli Oskara zahvaljujući Kolinu Farelu, koji je doveo svog 13-godišnjeg sina Henrija Tadeuša, piše "Gardijan".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lični stav: Zbog čega "Trougao tuge" zaslužuje Oskara
1

Kritika današnjeg društva

08.03.2023. 02:45

Lični stav: Zbog čega "Trougao tuge" zaslužuje Oskara

Film "Trougao tuge“ debitovao je na festivalu u Kanu prošlog maja i osvojio Zlatnu palmu za najbolji film. Satirična priča o prebogatim ljudima, promišljenija je nego što se čini na prvi pogled.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
27.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve