Scena
24.09.2022. 08:16
R.E.

"Dobro veče, Beograd“

Manu Čao u Beogradu: Kako je bilo na koncertu koji je rasprodat za jedan dan

manu čao, 24. 9. 2022.
Izvor: MTI / ZSOLT SZIGETVARY

"Dobro veče, Beograd“, rekao je Manu Čao kada se na bini u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu, pojavio nekoliko minuta ranije pre predviđenog termina. I to nije bilo jedino čime je oduševio mnogobrojnu publiku na koncertu za koji su karte rasprodate za jedan dan!

Sedeći na stolici, obučen veoma skromno, sa akustičnom gitarom u rukama, izgledo je kao dečak, mada ima 61 godinu. I njegova energija je takva - mladalačka, poletna, pozitivina. 

U pratnji još samo dvojice muzičara, koji su svirali manju gitaru i bongo, ovaj francusko-španski umetnik predstavio je publici u Beogradu muzički presek svoje dosadašnje solo, ali i karijere u grupi Mano Negra (od 1987. do 1995.)

Međutim, kuriozitet koncerta "Acoustic“, koji je je realizovan u okviru serije koncerata "Garden Sešions“ u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF, bila je odluka muzičara da svaku pesmu malo produže. Tako je publiku nakon svake numere čekalo iznenađenje - taman kada pomisle da je kraj usledili su "produžeci". 

“Mala Vida”, “King of Bongo”, “King Kong Five”, “Out of Time Man”, "Me Gustas Tu“, "Je ne t’aime plus“, "Mr Bobby“, "Mentira“, "Clandestino“... orilo se Botaničkom baštom, koja je idelano mesto za nastup ovog muzičara koji je veliki borac za ekologiju i aktivni antiglobalista. 

I dok je publika igrala i pevala zajedno sa Manu Čaom, on im se više puta tokom koncerta zahvaljivao: "Hvala, Belgrad“, ponavljao je vidno oduševljen reakcijama publike.

Inače, Manu Čao je poliglota koji govori i peva na nekoliko različitih jezika - francuskom, španskom, engleskom, italijanskom, arapskom, katalonskom, galicijskom, portugalskom, grčkom...

Koncert, za koji mnogi kažu da je bio magičan, trajao je duže od dva sata, a čak i kada je svirka prestala nije bio kraj druženja - Manu Čao je sišao u publiku i rukovao se sa svojim fanovima, koji su ga poslednji put u Beogradu videli 2013. godine u Hali sportova. Pre toga dolazio je nekoliko puta na EXIT u Novom Sadu, a koncerte je imao i u Beogradu na Stadionu Tašmajdan, kao i u Osnovnoj školi "Mika Antić“ u Nišu 2019, kada je svirao za samo hiljadu posetilaca zbog čega su ulaznice rasprodate za manje od sat vremena!

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dado Topić: Uz rad i razmišljanje, čovek može da ostane na svom putu
1

Intervju

22.07.2022. 12:53

Dado Topić: Uz rad i razmišljanje, čovek može da ostane na svom putu

Mnogi su u bivšoj Jugoslaviji baš zbog njega počeli da se bave muzikom. Mnogi i danas, šest decenija otkako je Dado Topić na muzičkoj sceni, pokušavaju da postignu baš njegovu boju glasa i stil pevanja, bez obzira na to što se u međuvremenu, od Vardara do Triglava, pojavilo mnogo novih dobrih i zanimljivih pevača, ali i dalje niko kao on ne peva "Makedoniju“, "Da li znaš da te volim“, "Flojda“, "Princezu“…
Close
Vremenska prognoza
mist
-1°C
09.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve