Scena
22.11.2022. 11:16
Promo

Čekali smo 13 godina

NAPOKON: Počela prodaja karata za nastavak filma "AVATAR"!

1
Izvor: 20th Century Studios

Premijera dugoiščekivanog naučnofantastičnog ostvarenja "Avatar: Put vode", Džejmsa Kamerona, održaće se 14. decembra širom sveta, ali i u Srbiji, a ulaznice su od ovog utorka u prodaji.

Trinaest godina je prošlo od kako je Džejms Kameron "uvukao" svetsku publiku, impresioniranu tada najnovijom 3D tehnologijom, u unutrašnjost sveta daleke planete Pandore, ponovo nas sada lansirajući u orbitu i ka priželjkivanoj premijeri naučnofantastičnog ostvarenja. 

Nakon strpljivog čekanja i iščekivanja nastavka Kameronovog naslova, prvobitna publika je tokom poslednje dekade odrasla i sazrela, a u međuvremenu su se pojavili i neki novi, mlađi fanovi. U skladu sa tim, prema zamisli kreatora filma evuluirali su i sami likovi iz predstojećeg naslova, ponovo predvođeni glumcima Semom Vortingtonom i Zoi Saldanom.

"Avatar: put vode" prikazuje porodicu Sali, koju uz Džejka i Nejtiri čine i njihova deca, prati nevolje sa kojima se oni susreću i puteve kojima prolaze kako bi sačuvali jedni druge, osvrće se na bitke koje vode u nadi kako bi preživeli i na tragedije koje su ih zadesile. 

Pogledajte trejler:

Kameron je u jednom od intervjua istakao da film uranja dublje u dinamiku roditeljskih odnosa između Džejka i Neitiri i njihovih naslednika, jer neobični par iz prvog dela filma "Avatar" sada je formirao porordicu i postao roditelj nekoliko dece, usvojenih i bioloških.

Ideja je bila, kako se navodi, da novo naučno-fantastčno ostvarenje prikaže neodoljivu, poznatu priču, ovaj put baziranu na emocijama: "Rekao bih da je u novom filmu više naglasak na likovima, više na priči, na odnosima i više na emocijama. Nismo toliko vremene posvetili odnosima i emocijama u prvom delu, kao sada. Film duže traje jer ima i više likova kojima smo se posvetili", istakao je Kameron.

Novi film inspirisan je režiserovom fasinacijom okeanima, a kako i sam naslov nagoveštava “Avatar: put vode” većinski je sniman pod vodom, za čije potrebe je koriščen veliki broj kamera, sa specifičnom, unapređenom tehnologijom.

Kako bi što prirodnije izvela svoje uloge u takvom podvodnom prostoru, glumačka ekipa koja uključuje i Sigurni Viver i Kejt Vinslet, koja se pridružila postojećoj "Avatar" ekipi, prošla je obuku ronjenja kako bi uspela da na nekoliko minuta "diše" pod vodom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Hokus pokus 2“: Gledali smo nastavak kultnog filma
Veštice

Izneverena očekivanja

03.11.2022. 14:35

"Hokus pokus 2“: Gledali smo nastavak kultnog filma

Krajem septembra u bioskope i na "Dizni plus“ platformu stigao je dugoočekivani nastavak kultnog "Dizni“ klasika "Hokus pokus“.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
04.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve