Scena
16.04.2023. 22:05
Beta

Narodno pozorište

Ne propustite: Gala koncert u čast Renata Balestre

balerina, balet, igra, ples
Izvor: Shutterstock

Gala koncert u čast italijanskog modnog kreatora Renata Balestre, koji je preminuo u novembru 2022. godine, biće održan na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 26. aprila, najavili su organizatori.

Orkestar Narodnog pozorišta nastupiće sa gostujućim dirigentom Jakopom Siparijem iz Italije, prijateljem Renata Balestre, a koncert će biti održan u sklopu manifestacije "Italijanska moda u Beogradu".

U prvom delu koncerta prvaci baleta Narodnog pozorišta Tatjana Tatić, Igor Pastor i Jovica Begojev izvodiće odlomke iz baleta "Labudovo jezero" u kostimima koje je za ovaj balet radio Balestra, dok će u drugom delu srpska primadona Jadranka Jovanović i italijanski sopran Ripalta Bufo izvoditi omiljene Balestrine arije.
 

Jovanović i Bufo nastupiće kao solisti i u trećem delu koncerta, gde će izvoditi numere iz opere "Pepeljuga", dok će u okviru performansa biti prestavljeni i Balestrini kostimi za tu operu.

"Renato Balestra, veliki kreator i umetnik, ali i veliki prijatelj Srbije, preminuo je 26. novembra prošle godine. Na ovom događaju će se okupiti njegovi brojni prijatelji iz Italije i Srbije, a cilj koncerta je da se evociraju uspomena na njega i oda zahvalnost za sve što je uradio ne samo za Narodno pozorište, već i za našu zemlju", navedeno je u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Balerina u Srbiji - mnogo muke za malo publike
balerina, balet, igra, ples

Marija Janković Šehović

28.01.2023. 20:05

Balerina u Srbiji - mnogo muke za malo publike

Ako živite u Beogradu ili Novom Sadu, ili u blizini ovih gradova, i želite da pogledate neku baletsku predstavu, onda možete da birate između najviše četiri do pet naslova koji su u ponudi u dva nacionalna pozorišta. I to je to.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve