Scena
03.06.2022. 09:09
R. E.

Zanimljivo i korisno

Ne propustite tribinu na kojoj će govoriti Nele Karajlić i Stefan Milenković

Gitara, muzika
Izvor: Shutterstock

Koliko su rokenrol i klasična muzika zaista udaljeni? Šta ih spaja, a šta razdvaja? Da li utiču jedno na drugo?

Na sva ova, a i druga pitanja, u sredu 8. juna u 20h u KC Grad, Braće Kuzmanovića 4, odgovor će dati učesnici tribine "Rock El Clasico“ – Stefan Milenković, dr Nele Karajlić, Branko Rosić i Zoran Panović, a razgovor će voditi Dragana Kosjerina.

Nekada davno i klasična muzika je bila rokenrol: dovodila je u pitanje, uzbuđivala duhove, stvarala pometnju. Njeni najveći autori, često su bili osobe koje su pomerale granice onoga što se sme reći, u svojim sredinama i u svoje vreme, a vrlo često su bili shvaćeni i prihvaćeni tek posle smrti.

I rokenrol je prošao tu fazu, pa se danas u moru muzičkih pravaca smatra za klasiku. Rokenrolu se vraćamo kada želimo da se nadahnemo proverenim vrednostima, a upravo nadahnuće spoja klasike i roka prisutnima će preneti učesnici tribine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ričard Klejderman, pijanista kojeg slušaju i oni koji ne vole klasiku
Ričard Klejderman

Ekskluzivni intervju

17.12.2021. 07:05

Ričard Klejderman, pijanista kojeg slušaju i oni koji ne vole klasiku

Ukoliko i niste ljubitelj klasične muzike, sigurno ste čuli najmanje jednu kompoziciju u izvođenju Ričarda Klejdermana, "Baladu za Adelinu“, na primer, koja je prodata u 28 miliona kopija u 38 zemalja sveta. I mnoge druge kompozicije, pre svega rok i pop koje je svirao u duhu klasične muzike, postale su toliko popularne da je plavokosi muzičar ušao i u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji pijanista na svetu.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
13°C
14.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve