NJUJORŠKI FILMSKI FESTIVAL: Skorsezeov “Irac” otvara, Netflix prvi put učestvuje

NJUJORŠKI FILMSKI FESTIVAL: Skorsezeov “Irac” otvara, Netflix prvi put učestvuje

foto: imbd


Jesenja sezona u njujorškim bioskopima počinje Njujorškom filmskim festivalom u “Linkoln centru” koji će trajati od 27. septembra do 13. oktobra, javio je nedeljnik “Njujorker”. Ovo je najvažniji događaj ove jeseni u njujorškim bioskopima, a otvoriće ga film Martina Skorsezea “Irac” sa Robertom de Nirom u glavnoj ulozi.

De Niro igra profesionalnog ubicu koji operiše i među političkim ličnostima. On je navodno umešan i u nestanak sindikalnog vođe Džimija Hofe koga igra Al Paćino.

Na festivalu će biti prikazana i tri filma koje je snimila kompanija Netflix što je prvi put da su njihovi filmovi uključeni u festivalski program.

Noa Baumbah je autor filma “Priča o jednom braku ” u kome glumi Skarlet Johanson sa Adamom Dvajerom. Ona igra glumicu koja se razvodi od muža dramskog pisca.U filmu igraju Lora Dern , Alen Alda i Rej Liota.

Među stranim filmovima najviše se očekuje od francuskog “Atlantik” koji je prvi igrani film Matia Diopsa. Film se događa u Dakaru (Senegal), a glavni lik je mlada žena koja se suočava sa problemima u porodici jer se zbližila sa radnikom na gradilištu.

Biografski filmovi su uvek popularni u Americi, a ove godine će ih biti nekoliko. Međutim, najviše se očekuje od filma “Hariet” čija je premijera zakazana za 1. novembar. Film je režirao Kejsi Lemons koji je i pisao scenario u saradnji sa Gregori Alen Hauardom. Hariet Tabmen igra Sintija Irajvo. Hariet je pobegla sa juga Amerike gde je bila robinja i spasila je ropstva nekoliko stotina robova kroz “podzemnu železnicu” kako su nazivali kanal za prebacivanje robova sa Juga na Sever gde su bili slobodni.

Rene Zelveger igra Džudi Garland u filmskoj biografiji ove glumice i pevačice. Premijera je zakazana za 27. septembar. Film opisuju Džudino gostovanje u Londonu 1968. godinu dana pre njene smrti.

U filmu “Ford protiv Ferarija” čija je premijera 15. novembra Met Dejmon igra dizajnera automobila a Karola Šelbija dok Kristijan Bejl igra vozača Kena Majlsa koji se sredinom šezdesetih uključio u trku 24 sata Le Mana.

“Varalice ” (Hustlers) čija je premijera 13. septembra, a režirala je i napisala scenario Loren Skafaria, koja je koristila stvarnu priču o grupi njujorških striperki koje su rešile da tokom ekonomske krize 2008 . izvuku pare po svaku cenu od nekih bogataša. Uloge igraju, između ostalih, Konstanca Vu, Dženifer Lopez i Džulija Stajls.

Povezane vesti – FILM “JOKER”: Najbolje ostvaranje godine ili primer praznine današnje kulture?

Naučno fantastična drama “Ad Astra” čija je premijera zakazana za 20.septembar je priča o astronautu, kojeg igra Bred Pit, a koji kreće u opasnu misiju da nađe oca (igra ga Tomi Li Džons).

Režiser iz Južne Koreje Bong Joon-ho’s je autor trilera “Paraziti” (premijera 11. oktobar) prati zbivanja vezana za siromašnu porodicu u Seoulu koja se bez dozvole useljavaju u raskošnu vilu nekog bogataša.

“Džoker ” koji je pobedio na filmskom festivalu u Veneciji imaće premijeru u Njujorku 4.oktobra a već mu predviđaju da će ući u najuži izbor za Oskara.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar