Scena
30.11.2022. 04:25
R.E.

Praznični koncert

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Kolarac
Izvor: Shutterstock

Praznični koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i Nikola Mijajlović, truba, uz pratnju Hora i Orkestra Makris, pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste

Program obuhvata popularna dela klasične muzike: Verdija, Čajkovskog, Šostakoviča, Lehara, Rodriga, Rote, koja su dobro poznata publici. Premijerno će biti izvedena numera "Historia de un amor" za koju je aranžman uradio Aleksadar Simić, naš svetski priznati kompozitor.

Publiku očekuju arije iz Verdijevih opera Aida i I Vespri Siciliani, vesela arija Norine iz Opere Don Pasqualle, instrumentalni hitovi iz opere Karmen. Među popularnim hitovima filmske muzike naći će se i svojevrstan omaž kultnom filmu "Kum", koji ove godine navršava 50 godina od snimanja.

Uvertiru za praznični koncert čini premijerno objavljeni spot soprana Tamare Rađenović za čuvenu Verdijevu ariju  "Mercè, dilette amiche", a pred sam koncert u Kolarčevoj zadužbini 27. decembra premijerno će biti emitovan i spot za numeru "Parla Piu Piano", slavom ovenčanu kompoziciju iz "Kuma", koja je italijanskog kompozitora Nina Rotu učinila besmrtnim.

U ova dva spota je osim raskošnog muzičkog talenta i opojne emocionalne snage soprana izražen i glumački dar Tamare Rađenović.

Muzička podloga za spotove je snimljena u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, gde je učestvovalo 65 članova Simfonijskog orkestra i 20 članova Hora Makris pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste.

Spotovi su snimani na lokacijama u Crnoj Gori koje su do sada retko viđene u javnosti i predstavljaju neotkrivene dragulje prirode. Na nekima od lokacija do sada niko nikada nije snimao, što kompletnoj produkciji daje poseban ekskluzivitet.

Radnja premijernog spota za čuvenu Verdijevu ariju Mercè, dilette amiche, iz opere I Vespri Siciliani (Sicilijansko večernje) je smeštena u 13. vek u okolini Palerma, kada je Sicilija bila pod francuskom okupacijom.

Spotovima se na atraktivan način promoviše klasična muzika i od zaborava čuva ovo manje izvođeno Verdijevo delo.

Publiku na koncertu u Kolarčevoj zadužbini očekuju vizuelno-scenska iznenađenja. Pažljivo odabrani repertoar je obojen veselim tonovima, kako bi publika uz radosne note ispratila godinu za nama i doživela veče za pamćenje.

Ulaznice su već u prodaji preko sajta Tickets i na biletarnici i sajtu Kolarčeve zadužbine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izgleda da mi u Srbiji obožavamo anime?!
anime

Koncert “Anime simfonija”

29.11.2022. 08:10

Izgleda da mi u Srbiji obožavamo anime?!

Sve je veće interesovanje za koncert “Anime simfonija”, koji će biti održan 15. decembra u Beogradu, u Velikoj sali Doma omladine. Rasprodati su termini od 18.30 i 20.30, a otvoren je nov - treći termin u 16.30 časova.
Close
Vremenska prognoza
mist
-1°C
08.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve