Scena
20.03.2023. 20:05
Beta

Srpsko narodno pozorište

Ne propustite premijeru opere "Evgenije Onjegin"

Dirigent, klasična muzika
Izvor: Shutterstock

Lirska opera u tri čina "Evgenije Onjegin" P. I. Čajkovskog, premijerno će biti izvedena u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, u utorak, 28. marta, na Dan SNP-a, u 19 časova.

Pozorište je podsetilo da su libreto napisali Čajkovski i Konstantin Šilovski, po istoimenom romanu u stihovima Aleksandra Puškina, i da je među najlepšim delima romantičarskog operskog stvaralaštva.

"Prateći lirski razvoj likova, opera izrasta u istinsku intimnu psihološku dramu, gde je drama protagonista u prvom planu – prvi čin je drama Tatjane, drugi je drama Lenskog, a treći je drama Onjegina. Iako svaki čin predstavlja zasebnu celinu, povezani su u čvrsto jedinstvo", dodaje SNP.

Premijernim izvođenjem dirigovaće Valter Atanazi iz Italije. Reditelj i koreograf je Lino Privitera (Italija), scenograf Kristina Ruso (Italija), a dizajner svetla Florijan Čanga (Albanija).

U realizaciji učestvuju operski prvaci i solisti, kao i Hor, Orkestar i Balet SNP-a.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ričard Klejderman, pijanista kojeg slušaju i oni koji ne vole klasiku
Ričard Klejderman

Ekskluzivni intervju

17.12.2021. 07:05

Ričard Klejderman, pijanista kojeg slušaju i oni koji ne vole klasiku

Ukoliko i niste ljubitelj klasične muzike, sigurno ste čuli najmanje jednu kompoziciju u izvođenju Ričarda Klejdermana, "Baladu za Adelinu“, na primer, koja je prodata u 28 miliona kopija u 38 zemalja sveta. I mnoge druge kompozicije, pre svega rok i pop koje je svirao u duhu klasične muzike, postale su toliko popularne da je plavokosi muzičar ušao i u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji pijanista na svetu.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve