Scena
08.12.2022. 15:10
R. E.

"Kultura izgaranja"

Otkriven ozbiljan propust na snimanju novog Netflix hita "Sreda"

serija Sreda
Izvor: Shutterstock

Gotovo odmah čim se pojavila na Netflixu, serija "Sreda" je postala hit. Hvale je i publika i kritičari, a mladu glumicu Dženu Ortegu mnogi opisuju kao savršen izbor za ulogu Srede Adams.

Serija o ekscentričnoj porodici Adams trenutno je najgledanija na Netflixu, u čak 83 države širom sveta.

Posebno popularna je postala scena u kojoj Sreda izvodi neobičan ples, a njenu koreografiju uveliko "skidaju" korisnici Tik Toka.

Ortega je rekla da nije očekivala da će scena postati toliko popularna, jer se osećala "nesigurno" zbog toga što je sama osmislila taj ples. "Mislim da je veoma očigledno da nisam ni plesač, ni koreograd", izjavila je mlada glumica.

Međutim, još veću prašinu podigla je njena izjava da je tokom snimanje te scene bolovala od kovida. Ljudi su bili šokirani što je produkcija odlučila da Dženi dozvoli da radi kada je prijavila da oseća simptome korona virusa.

Glumica je saopštila saradnicima da se oseća loše i upućena je da uradi test, a dok je čekala rezultate, snimanje se nastavilo. Na ovaj način je bilo ugroženo njeno zdravlje, kao i zdravlje ostalih članova ekipe.

"Bilo mi je veoma teško da glumim u takvom stanju. Osećala sam se kao da me pregazio automobil, bolelo me je celo telo", objasnila je Džena.

Netflix je potvrdio da je njena izjava tačna, a u saopštenju su dodali da su na snimanju "poštovani strogi kovid protokoli i čim je stigao pozitivan test, Džena se udaljila sa seta".

Međutim, mnogo kritika je stiglo na račun produkcijske kuće "MGM" i reditelja Tima Bartona, koji su dozvolili glumici da radi dok je bila u lošem zdravstvenom stanju, kao i zbog toga što su sve prisutne izložili opasnosti da se razbole.

Na društvenim mrežama se već danima komentariše kako je ovaj slučaj primer "kulture izgaranja" koja je prisutna u svetu filma, ali i u mnogim drugim zanimanjima.

Termin "kultura izgaranja" se odnosi na situaciju kada se previše naporan rad, koji prevazilazi mogućnosti neke osobe, podstiče i hvali kao nešto pozitivno i kao pokazatelj dobre radne etike.

"Rad po svaku cenu, nije ništa pozitivno. To nije dokaz da ste vredni, već je primer iskorišćavanja ljudi", prokomentarisao je jedan korsnik Twittera.

"Ne krivim Dženu što je radila dok je bila bolesna, već atmosferu koju su stvorili producenti, a u kojoj se izgaranje na poslu posmatra kao nešto normalno i poželjno", nadovezao se drugi tviteraš, a prenosi "Buzzfeed".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta sve stiže na Netflix u decembru
Netflix

Za svakog po nešto

02.12.2022. 07:10

Šta sve stiže na Netflix u decembru

Početak meseca je pravi trenutak da pregledamo listu naslova koji će se ovog decembra naći na Netflixu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
33°C
12.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve