Scena
22.09.2023. 21:33
R.E.

Sedma umetnost

Počeo je prvi Novi Sad film festival!

film, serija, režiser, glumac, snimanje
Izvor: Shutterstock

Novi Sad film festival pod sloganom “Uleti u platno” počeo je u petak uveče u Srpskom narodnom pozorištu i trajaće do nedelje, 24. septembra. 

"Na otvaranju imamo priliku da vidimo argentinski film koji je na nacionalnom prikazivanju osvojio čak pet nagrada. Konkurencija je jaka, imamo filmove iz Litvanije, Francuske, Japana, Hrvaske. Filmovi su izuzetno različiti ali i kvalitetni", kazao je selektor festivala Nikola Spasić i dodao da očekuje da sledeće godine festival bude podignut na viši nivo.

    Na festivalu će pored filmova biti održane panel diskusije koje govore o budućnosti sedme umetnosti i novim tehnologijama, kao i Industri program, posvećen filmskim projektima čija je realizacija u toku.

    Festival će do 24. septembra biti održan u Srpskom narodnom pozorištu, bioskopu Arena Cineplex, Kulturnom centru Novog Sada, knjižari Zenit books i Kulturnoj stanici Svilara.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Oni su pobednici filmskog festival u Leskovcu
Film

LIFFE

20.09.2023. 22:05

Oni su pobednici filmskog festival u Leskovcu

Svečanom ceremonijom dodele nagrada i prikazivanjem filma "Eskort" završeno je 16. izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve