OTVOREN SAJAM KNJIGA: Krenite spremni u avanturu – ovo su cene, popusti i pisci u fokusu

OTVOREN SAJAM KNJIGA: Krenite spremni u avanturu – ovo su cene, popusti i pisci u fokusu

foto: Shutterstock


Beogradski Sajam knjiga pod sloganom “Pismo – glava” otvoriće večeras pisac Milovan Vitezović, a posetiocima će se u ime Egipta kao počasnog gosta, obratiti Haitam Al Haj Ali, predsednik Generalne egipatske organizacije za knjige. Sve do sledeće nedelje ljubitelji knjiga moći će da užiuvaju u delima više od 500 izdavača.

Među njima će biti i brojni strani izlagači, iz Rusije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Italije, Turske, Kine, Rumunije, Irana, Belorusije, Švajcarske, Republike Srpske, Maroka, Alžira, Tunisa, Nemačke i Albanije.

Sajamske hale za posetioce su otvorene već od danas od 10 sati.

Pojedinačne ulaznie koštaju 250 dinara, dok je kolektivna ulaznica 150 dinara. Cena parkinga je 150 dinara po započetom satu.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Izdavači su najavili da će se popusti na knjige kretati od 10 do 70 odsto.

Kad je reč o radnom vremenu u nedelju 20. 10, petak 25. 10, subotu 26. 10 i nedelju 27. 10. sajam će raditi od 10 do 21 sat, dok će u ponedeljak 21. 10, utorak 22. 10, sredu 23. 10 i u četvrtak 24. 10. vrata biti otvorena od 10 do 20 časova.

U fokusu Sajma knjiga biće život i delo Danila Kiša, Milorada Pavića i Oskara Daviča, čije godišnjice smrti obeležavamo ove godine.

Pročitajte još: Kasni jadi – Zašto je danas važan Danilo Kiš?

Na sajmu knjiga biće organizovane brojne promocije i razgovori sa autorima. Tribina “Pravda za Nobela” koja počinje večeras u 19:30 sati u sali “Ivo Andrić” posvećena je aktuelnim dobitnicima ove velikog priznanja Olgi Tokavčuk i Peteru Handkeu. O njima će govoriti Muharem Bazdulj, Željko Radaković, Nebojša Grujičić i Miroljub Stojanović.

Raspored po halama

Hala 1 – domaći izdavači isključivo sa sopstvenim izdanjima

Hala 2a – počasni gost Beogradskog sajma knjiga – Arapska republika Egipat, inostrani izlagači, nacionalne prezentacije, izdavači školske i stručne literature

Hala 2c – izložbe, Festival stvaralaštva mladih, pres centar, prostor za odmor

Hala 4 – domaći i strani izdavači, državne institucije/ustanove (ministarstva, biblioteke, muzeji…) i izdavači iz oblasti religije i teologije, prodaja knjiga i distributeri

Hala 4 galerija – prodaja korišćenih i antikvarnih knjiga

Hala 1a – programske sale

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar