Scena
12.11.2021. 12:34
Tanjug

Bioskop je živ

Pa bravo! "Južni vetar 2" oborio rekord gledanosti star 20 godina

Miloš Avramović
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

Najnoviji film reditelja Miloša Avramovića "Južni vetar 2 - Ubrzanje" u prvih nedelju dana prikazivanja pogledalo je više od 200.000 ljudi, čime je ovo ostvarenje zvanično oborilo rekord gledanosti star 20 godina, saopštili su distributeri.

Ovaj blokbaster ispraćen je sa veoma velikim interesovanjem publike - karte za beogradsku premijeru, koja je održana 2. novembra u Kombank dvorani, prodate su za samo nekoliko sati.

Osim toga, uživo prenos crvenog tepiha je na društvenim mrežama pratilo više od 100. 000 ljudi, koliko je takođe pogledalo ovaj film u prva četiri dana njegove projekcije.

Reditelj “Južnog vetra“ Miloš Avramović rekao je da duguje veliku zahvalnost fanovima ovog blokbastera, kao i svim ljubiteljima dobrog filma.
 

"Naravno da je velika čast, ali i odgovornost ređati ovakve brojke, ali “Južni vetar“ je jedna velika familija, znali su oni šta mogu da očekuju od nas i šta ćemo im tek spremiti", poručio je Avramović.
 

Tokom jučerašnje projekcije u Požarevcu, gledateljka Marija Radošević izvučena je kao 200.000-ti gledalac, a tim povodom joj je ekipa filma uručila vrednu nagradu.

Od same premijere filma “Južni vetar” 2018. godine, bilo je jasno da je u pitanju vrhunski domaći kriminalistički triler - po rečima distributera, samo par meseci od početka prikazivanja tog ostvarenja u bioskopima, on je postao pravi regionalni fenomen.

Naredne godine, film je dobio nastavak u vidu televizijske serije, koja je takođe pobrala rekorde kao ubedljivo najgledanija TV serija sezone 2019/2020 u čitavom regionu.

Glumačku ekipu "Južnog vetra 2 - Ubrzanje" čine Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Luka Grbić, kao i međunarodne zvezde Anastasija Everal, Marijan Valev i Zahari Baharov.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Miloš Biković boksuje nasred ulice! (VIDEO)
Miloš Bikovič, 23. 10. 2021.

Nije "odlepio"

24.10.2021. 11:48

Miloš Biković boksuje nasred ulice! (VIDEO)

Ide on tako, stigne do semafora, vidi da nije zeleno i... počne udara "krušku" koju je izvadio iz svoje torbe.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve