Scena
04.08.2021. 16:43
R.E.

"Kreni prema meni"

Partibrejkersi na Tašu

koncert
Izvor: Shutterstock

Rok bend Partibrejkers najavio je da će održati veliki beogradski koncert 4. septembra u 21.00 sat na stadionu Tašmajdan.

Bendu pevača Zorana Kostića Caneta i gitariste Nebojše Antonijevića Antona biće ovo treći samostalni koncert na Tašmajdanu, gde su bili 1996. i dve decenije kasnije, 2016. godine, kada je slogan bio "Taš je naš".

Prethodni veliki beogradskih koncert Brejkersa bio je 2019. godine u Hali sportova.

Partibrejkers su na zvaničnoj Facebook strani postavili vizual svog prvog velikog koncerta u Beogradu od početka pandemije Kovid-19, na kome je slogan: "Dobro došli".

Inače, Kostićev tadašnja grupa Radnička kontrola svirala je pre četiri decenije, u septembru 1981. godine na stadionu Tašmajdan, na dvodnevnoj smotri novotalasanih bendova ABRS. Nastup Radničke kontrole je bio prekinut zbog Canetovog provociranja publike, a njegovo ponašanje je izazavalo i moralno političke rasprave u novinama. Radnička kontrola se ubrzo raspala, a Partibrejkers su osnovani u avgustu 1982. godine.

Od debija Partibrejkersa (1985), sa pesama poput "Hiljadu godina" , "Ulični hodač" i "Ona živi na brdu", preko sledeća dva albuma na kojima su zabeleženi "Put", "Prsten", "Kreni prema meni" i "Ono što pokušavam sad", Partibrejkers su se nametnuli kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena jugoslovenske i srpske rok scene.

Prepoznatljiv po Kostićevoj posebnoj boji glasa i načinu pevanja, njegovim stihovima ispunjenim uličnom i životnom mudrošću, kao i nabudženom bluzičnom gitarom Antonijevića, bend je objavio i albume "Kiselo i slatko" (1994), "Ledeno doba" (1997), "Gramzivost i pohjlepa" (2002), "Sloboda ili ništa" (2007) i "Sirotinjsko carstvo" (2015).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Postoji način da se ide na koncerte i ostane zdrav
Exit, 11. 7. 2021.

EXIT istraživanje:

20.07.2021. 07:00

Postoji način da se ide na koncerte i ostane zdrav

U Novom Sadu je u protekle dve sedmice sprovedeno naučno istraživanje, čiji je cilj procena uticaja održavanja EXIT festivala na širenje virusa Kovid-19, kao i stepen efikasnosti "Safe Events Serbia“ bezbednosnog protokola, koji je rigorozno primenjen na Exitu. Istraživanje je organizovalo stručno osoblje Doma zdravlja Novi Sad i udruženje Projekt Lab, pod rukovodstvom šefa istraživačkog tima, epidemiološkinje doc. dr Marije Milić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
33°C
28.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve