“PROBAO SAM, ALI NEMA ŠANSE” Skorseze: Marvelovi superheroji nisu kinematografija

“PROBAO SAM, ALI NEMA ŠANSE” Skorseze: Marvelovi superheroji nisu kinematografija

EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI


“Kada su se ‘Marvelovi’ stripovi pojavili imao sam 27 godina i mislio sam da je to najbolja stvar na svetu. Sada imam 55 godina pa ‘Marvelovim’ junacima ne bih odgovarao kao što sam to mogao nekada. Takva vrsta superheroja nije za mene”, izjavio je nedavno proslavljeni režiser Tarantino, sa kojim se, makar po pitanju Marvelovih filmova, slaže i jedan od najpopularnijih režisera današnjice Martin Skorseze.

“Pokušam sam to da gledam, znaš? Probao sam, ali ne mogu, nema šanse”, rekao je Skorseze, prenosi Guardian.

 EPA-EFE/WARREN TODA

EPA-EFE/WARREN TODA

“To nije kinematografija. To nije priča o ljudima koji na određeni psihološki način pokušavaju da prenosu ljudima emocionalna iskustva”, istakao je Skorseze.

Povezane vesti – “DŽOKER JE NAJVEĆE RAZOČARENJE” The Guardian: Očajnički ozbiljan i plitak film

Direktor Marvela Kevin Fig, prošle godine je branio svoje filmove od kritika, rekavši da nedostatak glavnih nagrada nije pokazatelj nedostatka kvaliteta ili ambicija.

 EPA-EFE/JALAL MORCHIDI

EPA-EFE/JALAL MORCHIDI

Međutim, isto tako “Avengers: Endgame” je film koji je oborio sve rekorde visini bruto zarade koju je doneo, međutim Skorseze ističe da to nije nikakav kriterijum.

Najnoviji Skorsezeov film, “The Irishman”, osvojio je sjajne kritike sa svoje premijere na filmskom festivalu u Njujorku prošlog vikenda.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar