Scena
29.06.2021. 16:07
R. E.

Oni tek dolaze

Prvi filmovi mladih reditelja

Ravno Selo FIlm Festival projekcija
Izvor: Ravno Selo Film Festival promo

Ravno Selo Film Festival biće otvoren 1. jula, koncertom filmske muzike i projekcijom ruskog filma “Superdeep” Arsenija Suhina sa Milenom Radulović u glavnoj ulozi, koja će biti i gošća festivala te večeri.

Specijalni gost koncerta je američki glumac Adam Devenport, koji se nedavno doselio u Srbiju, američkoj publici poznat po nastupima u Kargeni holu i na Brodveju, a počasna gošća festivala biće i Tamara Dragičević. 

U glavnom takmičarskom programu Međunarodnog  festivala  debitantskog filma koji se ove godine održava četvrti put biće prikazani i domaći film “Lihvar” Nemanje Ćeranića, češki film „Smotaj i pali“ sa našim Peđom Bjelcem u glavnoj ulozi, reditelja Adama Hobzika, mađarski film “Pripreme za zajednički život na neodređeno vreme” rediteljke Lili Horvat i turski film “Potencijalni kandidat” reditelja Erdžana Kesala.

Poslednjeg dana, 4. jula  biće dodeljene nagrada u svim kategorijama uz projekciju filma “Jedini izlaz” Darka Nikolića sa Anđelkom Prpić u glavnoj ulozi. 

Festival koji  je orijentisan ka mladima umetnicima predstavlja debitantski festival za reditelje prvog ili drugog filma i održava se  uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Vrbasa i producentske kuće Zillion film.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Neobične priče o običnim ljudima
Scena iz filma "Undine"

Leto na velikom platnu

29.06.2021. 14:06

Neobične priče o običnim ljudima

Somborski filmski festival koji se ove godine održava od 13. do 16. jula, predstaviće publici filmove sa savremeno tematikom koji se pre svega bave ličnim i porodičnim preispitivanjima.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
5°C
30.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve