Scena
14.07.2021. 18:19
Tanjug

Od 17. do 24. jula

Pulski festival: Šta je potrebno za ulazak

Pula, Hrvatska
Izvor: Shutterstock

Pulski filmski festival koji će trajati od 17. do 24. jula u svom 68. izdanju biće održan pod uobičajenim epidemiološkim merama, ali bez kovid-19 pasoša i negativnih testova, izjavila je direktorka festivala Gordana Restović na konferenciji za medije.

Restović je navela da će se program održavati na 15 lokacija od kojih su četiri rezervisane za filmski program sa više od 90 projekcija, a od filmova u konkurenciji biće 6 hrvatskih i 10 međunarodnih projekata.

Dodala je da se u saradnji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije Festival održava bez kovid-19 pasoša i negativnih testova, ali uz neophodne mere koje podrazumevaju da će u bioskopima Arena, Kaštel, Kino Valli i Istarsko narodno kazalište, gde staje između 60 i 2.000 ljudi, biti potrebno da publika dezinfikuje ruke prilikom ulaska u salu za projekcije, da nosi zaštitnu masku sve vreme, a u diktafon moraju da kažu svoje podatke ili da upišu svoje lične podatke uz popis za kontakte.

Restović je pomenula i prateće programe u galeriji poput izložbe "Marija Crnobori: osluškujući dah publike" od 15. jula.

U petak u biskopu Valli biće otvorena postavka "Tošo Dabac: barokni kadar Marije Crnobori", nakon koje će uslediti predstavljanje knjige "Vremeplov 5", posvećene glumicama rođenim na području Pule - Lauri Antoneli, Mariji Crnobori i Alidi Valli, a planirana je i projekcija filma "Barok u Hrvatskoj" Oktavijana Miletića.

Iste se večeri u Galeriji Makina otvara se izložba "Silvestar Kolbas: Fotokemika i ja". Reč je o izložbi fotografija proizvodnog pogona i zatečenih predmeta u bivšoj fabrici Fotokemika u Samoboru.

Ostale izložbe u kojima će posetioci moći da uživaju su Kinoteka u galeriji Amfiteatar i Mijene / Maree o rovinjskom likovnom krugu iz fundusa Muzeja Grada Rovinja u Muzeju savremene umetnosti Istre.

 

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EXIT "no comment"
Exit, 11. 7. 2021.

Ko je bio, ko je svirao

12.07.2021. 22:09

EXIT "no comment"

Exit je gotov. Pogledajte kako je bilo od 8. do 11. jula na "đavi"...
Foto
Close
Vremenska prognoza
mist
12°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve