Scena
14.07.2021. 13:09
R.E./Index.hr

Ni oštre mere ne pomažu?

Festival u Holandiji - žarište korone. Da li smo poranili sa Exit-om?

Prooslava, Žurka
Izvor: Shutterstock

Festival elektronske muzike Verknipt u Utrehtu, prema pisanju austrijskog Špiegela, postao je žarište iako je ulaz bio strogo kontrolisan.

Uslov za ulazak na festival, koji je održan prvog vikenda u jula bilo je, dakle, vakcinisanje, negativan test ili da su posetioci preležali koronavirusa. Ipak, gotovo hiljadu gostiju bilo je zaraženo koronavirusom, a taj broj ima tendenciju rasta, piše Špiegel, a prenosi Index. hr.  

Događaj je dnevno imao i do 10.000 posetilaca, te se još uvek radi o relativno malom procentu zaraženih od ukupnog broja publike.

Prema podacima lokalne zdravstvene službe GGD, prvog dana festivala, 3. jula, zaraženo je 448 posetilaca. Drugi dan navodno je registrovano 516 slučajeva korone. PR GGD-a Lydia van der Meer očekuje da bi taj broj zaraza mogao da nastavi da se povećava narednih dana.

"Ali nadamo se da smo sada na vrhuncu", rekla je medijima.

Prema GGD-u, organizatori festivala pridržavali su se važećih mera, što dodatno zabrinjava jer pokazuje da one baš i ne zaustavljaju širenje virusa, piše Špiegel. 

Pogledajte kako je bilo na Exitu u Novom Sadu: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EXIT: Nema pozitivnih na koronu, a neće biti ni droge (VIDEO)
EXIT

Sve spremno

08.07.2021. 11:11

EXIT: Nema pozitivnih na koronu, a neće biti ni droge (VIDEO)

Svi posetioci Exit festivala koji su testirani prvog dana, njih 4.120, negativni su na kovid-19, saopstili su organizatori festivala. I ministar Vulin posetio novosadsku tvrđavu
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve