Radoš Bajić poklonio automobil ambulanti u selu Medveđa

Radoš Bajić poklonio automobil ambulanti u selu Medveđa

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©


Reditelj, scenarista i glumac Radoš Bajić poklonio je automobil škoda fabia terenskoj ambulanti u Selu Medveđa u opštini Trstenik.

Na prigodnoj svečanosti u prisustvu meštana rodnog sela, lekara, medicinskog osoblja i zvaničnika opštine Trstenik, nakon predaje ključeva direktoru Doma zdravlja dr Radovanu Popoviću, u prisustvu predsednika Opštine Trstenik Aleksandra Chirića – Bajić je kazao da su vremena u kojima smo se našli veoma teška i složena.

Radoš Bajić

“Sada je važna ljudska solidarnost i humanost. Ovo je naš skromni dorinos borbi zdravstvenog sistema i zdravstvenih radnika u velikoj pošasti na koju nažalost savremena medicina nema nikakav odgovor. Imam osećanje duga prema svom narodu u selu gde sam naučio da čitam i pišem…Verujem da bismo svi morali da se ugledamo na divni primer Novaka Ðokovića koji poklanja skenere. Nadam se da će ovaj auto spasiti makar jedan život i to će za mene biti znak da smo uspeli da doprinesemo borbi protiv pandemije”, kazao je Bajić.

Povezane vesti – INTERVJU RADOŠ BAJIĆ: Film o srpskom herojstvu i autodestrukciji

Doktor Miroljub Dodić koji u Medveđi radi godinama kazao je da im auto mnogo znači jer im je olakšan put do pacijenata.

“Mi smo terenska ambulanta i radimo na selu gde je naš zadatak da stignemo do pacijenta za razliku od gradova gde ljudi dolaze u zdravstvene ustanove”, kazao je Dodić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar