Scena
21.04.2019. 12:53
R. E.

"ME TOO" POSLEDICE: Roman Polanski tužio Akademiju za dodelu Oskara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Francusko-poljski reditelj Roman Polanski tužio je Akademiju za dodelu prestižnih nagrada Oskar, zbog toga što je pre godinu dana isključen iz njenog rada usred protesta pokreta protiv seksualnog zlostavljanja "Me Too".

https://www.instagram.com/p/Bf6ojMMA-Gw/

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka je 3. maja 2018. godine saopštila da iz članstva isključuje Polanskog, kao i Bila Kozbija, pošto su obojica optuženi za seksualna zlostavljanja.

Akademija je tada opravdala svoju odluku da želi novi kodeks ponašanja posle izbijanja seksualnog skandala sa holivudskim producentom Harvijem Vajnstinom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Producent Harvi Vajnstin. Foto: Shutterstock

Advokati Polanskog izjavili su da je reditelj u subotu podneo tužbu u kojoj se navodi da je pre odluke koja mu je putem pošte upućena sa naznakom da odmah stupa na snagu, trebalo da prethodi "razumno objašnjenje" za takvu meru i da se reditelju pruži prilika da iznese svoj stav o tome.

Reditelja kultnih ostvarenja "Tesa", "Pijanista" i "Rozmarina beba", dobitnika brojnih nagrada širom sveta, među kojima Oskar za najbolju režiju za "Pijanistu", i dalje goni američko pravosuđe zbog optužbi da je navodno silovao maloletnicu 1977. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve