ONA IDE U STOKHOLM: Sanja Vučić ZAA predstavnik Srbije na Evroviziji

ONA IDE U STOKHOLM: Sanja Vučić ZAA predstavnik Srbije na Evroviziji

Foto: YouTube Screenshot


Predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije biće Sanja Vučić “ZAA”, rečeno je na koferenciji za medije u RTS-u.

Sanja Vučić će se na 61. Pesmi Evrovizije, koja se ove godine održava u Švedskoj, predstaviti kompozicijom “Goodbye” Ivane Peters, koja je i tekstopisac.

Aranžman potpisuju za simfonijski orkestar Ivan Ilić, dirigent Big benda RTS, a za program Uroš Marković.

– Predstavnica Srbije u maju u Stokholmu biće Sanja Vučić sa pesmom ”Goodbay”, za koju je muziku i tekst napisala Ivana Peters. Nama je zadovoljstvo da RTS ove godine pruži priliku mladima Srbije da predstave našu zemlju, čime pokazuje da ne podržava mlade u Srbiji deklarativno, već stvarno pruža priliku mladima da pokažu šta znaju –  rekla je glavna i odgovorna urednica zabravnog programa RTS Olivera Kovačević.

Navodeći da Vučić ima 22 godina, ona je istakla da se radi o izrazito darovitoj i talentovanoj devojci.

Peters je rekla da joj je drago što je deo projekta, dodajući da je pesmu radila prvo za sebe, a da “najbolje radi za sebe””.

– Kad sam čula Sanjin vokal, raskošan glas, koga moramo čak i ukrotiti na momente, da bi iznela pesmu do kraja, bila sam naježena non stop. Niko nikada nije otpevao moju pesmu na tako dobar način – rekla je Peters.

Vučić koja je rođena 8. avgusta 1993. godine u Kragujevcu, prepričala je kako je dobila poziv i kako se osećala u tim trenucima.

– Čim sam čula pesmu znala sam da je za mene – rekla je ona.

Vučić je pevala u više bendova, studira arapski jezik, a prepoznatljiv je vokal sastava ””ZAA”” sa kojim je nastupala na svim većim regionalnim festivalima.

Na Evroviziji u Stokholmu učestvovaće 43 zemlje, 37 biće raspoređeno u dva polufinala, dok predstavnici šest zemalja idu pravo u finale.

Srbija će nastupiti u drugom polufinalu 61. Pesme Evrovizije.

Polufinala su zakazana za 10. i 12. maj, dok je veliko finale 14. maja u areni Globen u Stokholmu.

(Tanjug)

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar