Scena
21.09.2021. 04:35
Tanjug

Kolarčeva zadužbina

Slavni ruski pijanista Andrej Korobeinikov pred beogradskom publikom

Klavir, Pijanista
Izvor: Shutterstock

Jedan od najvećih i najtraženijih ruskih pijanista današnjice Andrej Korobeinikov održaće samostalan koncert 7. oktobra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu, u okviru ciklusa “Steinway & Sons“.

Nakon uspešno održanih koncerata prestižnih pijanista Luke Debarga, Arkadija Volodosa, Jevgenija Sudbina, Elizabet Leonskaje, Andreja Gugnina, Borisa Berezovskog, Denisa Kožuhina i Deneša Varjona, “Piano Land” i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak uspešnog koncertnog serijala.

U ovom projektu koji traje nekoliko sezona, velika imena svetske klasične muzike i umetnosti na klaviru, promovišu “Steinway & Sons“ instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta.

Deveti koncert će beogradskoj publici predstaviti ruskog pijanistu Andreja Korobeinikova, koji važi za jednog od najbolljih i najdarovitijih umetnika savremenog trenutka. Ruski pijanista će se predstaviti sledećim programom: Ludvig van Betoven - „Sonata br. 24, op. 78”, Franc Šubert - “Fantazija Wanderer C Dur, op. 15”, Sergej Rahmanjinov - “Etide Tableaus op. 39 (3, 1, 6)” i Modest Petrovič Musorgski - “Slike sa izložbe”.

Andrej Korobeinikov je rođen 1986. u Rusiji, i već sa pet godina krenuo je na prve časove klavira, a samo tri godine kasnije debitovao je na prvom resitalu.

Kao izuzetno nadareni muzičar, Moskovski državni konzervatorijum Čajkovskog upisao je sa 15 godina. Odmah po završetku studija dobio je neobično priznanje „Najbolji muzičar decenije“ i diplomirao je na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu.

koncert
Izvor: Shutterstock

Paralelno sa Moskovskim konzervatorijumom, upisao je i Pravni fakultet u Moskvi i stekao diplomu pravnika sa samo 17 godina, tako da je u slobodno vreme kao tinejdžer, objavio nekoliko akademskih pravnih radova, a postao je i plodan kompozitor muzike i poezije. Korobeinikov sada uživa u vrhunskoj karijeri koncertnog pijaniste, nastupajući sa mnogim svetskim orkestrima - Simfonijski orkestar BBC, Budimpeštanski festivalski orkestar, Koncerthaos orkestar iz Berlina, Simfonijski orkestar NHK iz Tokija, Filharmonijski orkestar Sank Petersburga.

U njegovom kalendaru, solistički nastupi uključuju pozornice najprestižnijih koncertnih prostora na svetu - „Concertgebouv Amsterdam" , „Teatro alla Scala" , „Tonhalle Zurić i londonski „Vigmore Hall" . Osim toga, Korobeinikov je posvećen kamerni muzičar, a njegov klavirski trio sa Vadimom Repinom (violina) i Aleksandrom Knjazevom (violončelo) nadaleko je proslavljen. U karijeri je sarađivao i sa spomenutim kolegom Borisom Berezovskim, kao i Borodin kvartetom.

Korobeinikov ima više od 20 međunarodnih nagrada, od kojih su najvažnije - osvajanje Prve nagrade na Međunarodnom pijanističkom takmičenju Skrjabin u Moskvi (2004) i Druga nagrada, kao i Nagrada publike na Međunarodnom pijanističkom takmičenju Rahmanjinov u Los Anđelesu (2005). „Piano Land“ i Kolarac najavljuju i još dva koncerta pijanista u ovoj sezoni "Steinway & Sons" Beri Daglas - 6. novembra i Fazil Sej - 18. decembra.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Massimo Savić: Prvi put sam na Tašmajdanu i super je!
Massimo Savić

Koncert

19.09.2021. 01:41

Massimo Savić: Prvi put sam na Tašmajdanu i super je!

Da, stvarno je bilo super u subotu uveče na Tašu. Imali smo priliku da se uverimo u to da za dobar koncert nije važno koliko publike je došlo, već da su to oni koji će sa bendom na bini razmeniti energiju koja je neponovljiva.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
08.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve