Scena
20.09.2021. 17:00
R.E.

Članovi žirija

Ko se pita za nove nagrade “Beogradski pobednik“ i “Dušan Radović“

knjige
Izvor: Shutterstock

Žiriji za dodelu književnih nagrada “Beogradski pobednik“ i “Dušan Radović“ konstituisani su danas u Biblioteci grada Beograda i održani njihovi prvi sastanci, saopšteno je danas iz ove kulturne institucije.

O dobitniku nagrade “Beogradski pobednik“, koja se dodeljuje za najbolji roman napisan na srpskom jeziku, odlučivaće žiri u sastavu predsednika žirija Predraga Petrovića, prof. Petra Pijanovića, dr Slađane Ilić, dr Nataše Anđelković i dr Vesne Trijić.

Dobitnika nagrade “Dušan Radović“ za književnost za decu i mlade u okviru svih žanrova odabraće žiri koji sačinjavaju predsednik žirija Miloš Radović, prof. dr Zorica Hadžić i prof. dr Zorana Opačić.

Konkursi za oba priznanja otvoreni su do 15. decembra, a odluke o dobitnicima će biti saopštene 28. januara (“Beogradski pobednik“) i 6. februara 2022. godine (“Dušan Radović“).

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Društvene mreže i savremena književnost - recept za uspeh?
Ivan Zlatković

Intervju - Ivan Zlatković

23.08.2021. 09:05

Društvene mreže i savremena književnost - recept za uspeh?

"Ljudi postaju simbolički informacioni sistemi koji zbiraju obilje nebitnih i nevažnih činjenica, opterećujući njima sopstveno duhovno i emotivno biće. Sve što je senzacionalističko na društvenim mrežama preobražava se u životno važno, ne postoji selektivni proces niti kritička distanca prema informacijama. Na taj način se oblikuje javno mnjenje, primat dobijaju pojave koje su bizarne, istina se izmišlja iz različitih ideoloških razloga, mogućnost manipulacije informacijama i ljudima izraženija je no ikada."
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve