Scena
08.12.2022. 22:55
Promo

FDU

"SMOTRA" - nova manifestacija studentskog filma

Film
Izvor: Shutterstock

Prvo izdanje nove filmske manifestacje "SMOTRA" biće održano na Fakultetu dramskih umetnosti u periodu od 16. do 18. decembra 2022. godine. Sam program manfestacije i projekcija filmova biće realizovani u Velikoj bioskopskoj sali Fakulteta dramskih umetnosti, s početkom od 16h.

"SMOTRA" je studentska filmska manifestacija koja je nastala sa namerom da u toku tri dana, u okviru filmskih projekcija, javnosti prezentuje kvalitet i diverzitet studentskih radova FDU snimljenih u toku jedne godine.

Cilj "SMOTRE" je da kroz prikazivanje vežbi studenata kamere, montaže, FTV produkcije i FTV režije postane ključno mesto upoznavanja sa filmskim interesovanjima i razmišljanjima mladih filmskih umetnika, kao i prostor približavanja i povezivanja studenata svih smerova FDU kroz njihova filmska ostvarenja.

smotra-plakat1 preview.png
Izvor: Promo

Manifestaciji će pored studenata prisustvovati i filmski profesionalci iz različitih sfera filma i televizije, producenti, distributeri, reditelji i glumci. Pored studentskih filmova, publika će na "SMOTRI" imati priliku da se susretne i sa bogatim pratećim festivalskim sadržajem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Moguće gašenje najstarijeg pozorišnog festivala u regionu
pozorište

Vojvodina

02.12.2022. 16:08

Moguće gašenje najstarijeg pozorišnog festivala u regionu

Predsedništvo Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine, koja okuplja sva pozorišta u Pokrajini, apelovalo je na nadležne da obrate pažnju na kulturni značaj Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, "koji svojom dugovečnošću, kvalitetom i važnošću zaslužuje bolje odluke".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve