Spoj dve umetnosti: Izložba „Spiritual“ od večeras u Biblioteci grada Beograda

Spoj dve umetnosti: Izložba „Spiritual“ od večeras u Biblioteci grada Beograda


Izložba „Spiritual“ otvara se danas u 19h u Biblioteci grada Beograda, u ulici Kneza Mihaila 56. Na njoj će biti prikazane fotografija Natalije Miladinović i crtačkih intervencija Zdravka Jankovića. Ulaz je besplatan, a izložba traje do 15. novembra.

Težnja autora da posmatrače uvedu u umetničku atmosferu intimnosti nagog ženskog tela dovela je do naziva izložbe. – Ova izložba predstavlja beleženje spiritualnih susreta umetnice i modela ovekovečenih  fotografijom i njihovo oblikovanje kroz crteže.

Autori žele da svojim delima zabeleže proces oslobađanja energije kroz zanosni pokret ženskogtela dočaraju intimnost momenta.

– Crtačke intervencije Zdravka Jankovića simbolizuju neprestanu borbu koja struju kroz telo svakoga od nas –  navodi istoričarka umetnosti Biljana
Jotić.

izložba 2
O autorima:
Natalija Miladinović (1988) diplomirala je i magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku primenjenog slikarstva. Svoju umetnost prikazuje u formi slikarstva, crteža, fotografije i skulpture. Ipak, slikarstvo i fotografija su dva umetnička izraza koja su joj najbliža.

Zdravko Janković  (1984) diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2008. godine u klasi profesorke Biljane Vuković, na odseku grafike. Iza sebe ima  dve samostalne i više desetina grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Koristi kombinovanu tehniku na papiru

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar