Scena
13.03.2023. 23:20
Beta

Lepa vest

Sporazum o saradnji srpskog i ruskog teatra

Narodno pozorište
Izvor: Shutterstock

Sporazum o saradnji beogradskog Narodnog pozorišta i ruskog Nacionalnog dramskog teatra "Aleksandrinski" iz Sankt Peterburga potpisan je u Beogradu.

Tim sporazumom je predvidjeno da dva teatra "razvijaju saradnju u oblasti kulture i umetnosti u cilju promovisanja razvoja, očuvanja i širenja pozorišne umetnosti, očuvanja istorijskog i kulturnog nasleđa, razvoja i popularizacije nacionalnih kulturnih vrednosti", saopšteno je iz Narodnog pozorišta.

Na taj način, biće omogućeni najbolji uslovi za organizovanje i održavanje uzajamnih gostovanja, kreativnih susreta, okruglih stolova, konferencija i master časova sa delatnicima iz oblasti kulture, umetnosti, kreativnih industrija i književnosti, navodi se u saopštenju.

Sporazum su potpisali upravnicii dva teatra, Svetislav Goncić i Sergej Vitaljevič Jemeljanov.

Goncić i Jemeljanov su izrazili zadovoljstvo što će još više razvijati i učvrstiti "saradnja i dobri odnosi" dva teatra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Moguće gašenje najstarijeg pozorišnog festivala u regionu
pozorište

Vojvodina

02.12.2022. 16:08

Moguće gašenje najstarijeg pozorišnog festivala u regionu

Predsedništvo Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine, koja okuplja sva pozorišta u Pokrajini, apelovalo je na nadležne da obrate pažnju na kulturni značaj Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, "koji svojom dugovečnošću, kvalitetom i važnošću zaslužuje bolje odluke".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve