Scena
03.07.2022. 16:35
R. E. / Vogue

"Renaissance"

Šta nam donosi novi album Bijonse

Bijonse
Izvor: Shutterstock

Bijonse voli da se igra sa svojim fanovima, koji sebe nazivaju "Beyhive", a uoči objavljivanja novog albuma, pevačica svojim fanovima pruža mnoge tragove, koje oni najposvećeniji analiziraju, kako bi pogodili šta će se to naći na novom albumu.

U intervjuu za naslovnicu britanskog magazina Vogue sa Bijonse, glavni urednik Edvard Eninful postao je jedan od prvih koji je upoznao novi album, opisujući "lebdeće vokale i besne ritmove" koji su ga "vratili u klubove njegove mladosti" krajem 80-ih i 90-ih. Prateće snimanje predstavljalo je neku vrstu fantazije za klupsku decu, aludirajući na 70 - te, plus "garažna scena iz 1990-ih i 80-ih". Očekujte paralelne note "retro futurizma" u muzici koja će okupiti toliko ljudi na plesnom podijumu, muzici koja će dodirnuti vašu dušu".

Bijonse pravi med

Vredna kao pčelica

Bijonse

Vredna kao pčelica

17.02.2022. 13:05

Bijonse pravi med

Album "Renaissance" će biti objavljen 29. jula. Očekivalo se da će prvi singl "Break My Soul" biti premijerno prikazan 21. juna u ponoć, ali je zapravo izašao na platformi Tidal tri sata ranije.

Šesta numera albuma, "Break My Soul", koristi dva sempla: klasičnu House pesmu Robin S. "Show Me Love " iz 90-ih i Big Freedia's Bounce-inu "Explode". Producent ove pesme je The-Dream (koji je pomogao u stvaranju tri najpopularnija Bijonsina hita: "Single Ladies", "Partition" i "Flawless"), dok je Jay-Z označen kao autor. S obzirom na glasine da je Honey Dijon producirao najmanje dve numere, sigurni smo da ćemo dobiti više house muzike koja s ponosom poziva na svoje crne queer korene. A sa Bijonsinim misterioznim "Renaissance"  setovima, svaki pod nazivom "Pose", od 1 do 4, očekujte još mnogo numera koje će se brzo popeti na vrh muzičkih lista.

Zvanično je poznato da će se na albumu naći 16 pesama, mada kako i sama Bijonse sugeriše, najverovatnije će ih biti i više. Na albumu je radila više od dve godine, sa puno neprospavanih noći provedenih u studiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

30. juna Bijonse je objavila naslovicu albuma na Instagramu sa opisom:

"Stvaranje ovog albuma pružilo mi je priliku da sanjam i potražim utočište u zastrašujućem vremenu širom sveta. To mi je omogućilo da se osećam slobodno i avanturistički u vreme kada se malo šta drugo kretalo. Moja namera je bila da stvorim sigurno mesto, mesto bez osude. Mesto gde možete biti oslobođeni perfekcionizma i prekomernog razmišljanja. Mesto za vikanje i osećaj slobode. Bilo je to divno istraživačko putovanje. Nadam se da ćete naći radost u ovoj muzici. Nadam se da će vas ovo nadahnuti da se oslobodite. I da se osećate jedinstveno, snažno i seksi kao što jeste."
 

Čini se da ovaj put Bijonse ima za cilj i stvaranje novih muzičkih iskustava putem virtuelne realnosti. Navodno radi sa Spatial Labs-om, koji razvija tehnologiju za Metaverse, i "The Wave", koji stvara interaktivna i uzbudljiva muzička iskustva u virtuelnom svetu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
32°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve