STARI KOFER I KESICA ZA HEROIN: Gitara Kurta Kobejna na aukciji

STARI KOFER I KESICA ZA HEROIN: Gitara Kurta Kobejna na aukciji

Shutterstock


Džemper Kurta Kobejna prodat je prošle godine za rekordnih 334.000 dolara, a danas je objavljeno da je na red došla akustična gitara koju je muzičar svirao u čuvenom “MTV Unplugged” nastupu samo pet meseci pre smrti – i očekuje se da će biti prodata za milion dolara na aukciji koja treba da se održi u junu.

Julien”s Auctions objavili su da je model gitare Martin D-18E na kojoj je čuveni grančer svirao uskoro na aukciji, a da se uz nju dobija i stari kofer u čijoj postavi se nalazi mala prišivena kesa za koju se veruje da je korišćena kao mesto za skrivanje heroina, od koga je muzičar bio zavisan.

Pročitajte još: Novi roman Simon de Bovoar

Direktor Aukcijske kuće Daren Džulijen naveo je da je ova gitara zaslužila svoje mesto u modernoj istoriji kao instrument koji je svirao jedan od najvećih i najsitaknutijih izvođača svih vremena.

“Visoka cena za koju se veruje da će gitara biti prodata je samo početna procena”, dodao je Džulijen.

Svetski rekord za najskuplju gitaru prodatu na aukciji postavljen je u junu 2019. godine kada je gitara Dejvida Gilmora, gitariste čuvenog sastava Pink Flojd, prodata za neverovatnih 3.9 miliona na aukciji u Njujorku.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar