TARANTINOV ODGOVOR KINESKIM CENZORIMA: Ne menjam “Bilo jednom u Holivudu”

TARANTINOV ODGOVOR KINESKIM CENZORIMA: Ne menjam “Bilo jednom u Holivudu”

foto: Shutterstock


Kventin Tarantino odbio je da svoje poslednje filmsko ostvarenje “Bilo jednom u Holivudu” prilagodi zahtevima kineskih cenzora kako bi film mogao da se prikazuje na tamošnjem tržištu, piše Hollywood Reporter.

Pošto su kineska regulatorna tela odložila premijer filma u Kini zakazano za 25. oktobar, a Sony Pictures Entertainment ostavljen bez ikakvog objašnjenja zašto je došlo do odlaganja, Tarantino je jasno stavio da film može biti prikazan samo u izvornom obliku i nikako drugačije, prenosi Gardijan.

Pročitajte još – Top lista najboljih filmova po ukusu i odabiru Kventina Tarantina

Prema pisanju medija, najverovatnije je za kineske cenzore sporan prikaz čuvenog Brusa Lija u Tarantinovom filmu, kojeg mnogi u Kini smatraju herojem. Njegova porodica i prijatelji dugo su isticali neslaganje sa načinom na koji je on predstavljen u “Bilo jednom u Americi”, odnsno njegovom karikaturom.

Brus Li, photo:printscreen

Tako je recimo, u intervjuu za Wrap, Šenon Li, ćerka Brusa Lija izjavila: “Brus Li je predstavljen kao arogantni kreten kratkog fitilja, a ne kao neko ko je morao da se bori tri puta više od drugih kako bi postigao ono što je mnogima po prirodi dato”.

Kritika tretmana Brusa u filmu skoncentrisana je na scenu u kojoj on izaziva kaskadera Klif Buta (kog igra Bred Pit) na tuču, u kojoj je But ispao bolji od njega, ističe Gardijan.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar