Scena
21.09.2021. 18:20
Tanjug

Radomir Nikolić

"Toma je naš najbolji film od raspada Jugoslavije"

"Toma"
Izvor: FOTO TANJUG / JADRANKA ILIC

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Radomir Nikolić koji je govorio o tome kako je bilo raditi na filmu "Toma" i sa rediteljem Draganom Bjelogrlićem, kako je ušao u lik glumca Zorana Radmilovića i da li ga je neka scena rasplakala.

"Mogu da kažem da svet nije imao deset ili više godina ovako dobar film. Pratim filmsku industriju i dugo mi se nije desilo da me neki film tako razbije, baš kao jak vetar neki stari prozor", ocenio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, portret pevača i kompozitora narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991) je najbolje Bjelogrlićevo rediteljsko ostvarenje, i "naš najbolji film od Tomine smrti i raspada Jugoslavije".

"Ovaj film je umetnost zbog toga što je mene promenio profesionalno i privatno. Ne osećam se isto posle pogledanog filma", naglasio je Nikolić.

Za ulogu glumca Radmilovića (1933-1985) kao boema, Nikolić je morao da razgovara sa ljudima koji su ga poznavali, "kakav je bio kad izađe iz pozorišta, na putovanjima, kada ga privedu u policiju, namerno samo da bi slušali njegove šale i događaje". Uz to je propušio i pustio velike brkove.

Nikolić je istakao da je Bjelogrlić "vrhunski glumac i reditelj", i da među njegove vrline spadaju "fantastičan kasting" za "Tomu", i to što "voli glumce, zna šta hoće i ima fantastičnu ekipu oko sebe".

Upitan da li ga je neka scena posebno emotivno dirnula, Nikolić je rekao da se, između ostalog, rasplakao u trenutku kada Toma (Milan Marić) kaže svojoj supruzi da razbije čašu, gde je Paulina Manov jednim glumačkim postupkom "pokazala ceo život jedne žene".

Nikolić je od Zdravkovićevih pesama kao omiljenu izdvojio "Tužno leto" posto ga seća na služenje vojske, kada je ju je "60, 70 puta" svirao kao gitarista vojnog orkestra na proslavi Nove godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Električni orgazam: Dobro starimo
Gile, Električni orgazam, 20. 9. 2021.

Koncert 9. decembra

20.09.2021. 15:20

Električni orgazam: Dobro starimo

Električni orgazam se i dalje nada da će 9. decembra uspeti da u Kombank dvorani u Beogradu održi već nekoliko puta odlagani koncert, povodom četiri decenije postojanja benda i na godišnjicu objavljivanja svog prvog albuma.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
03.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve