Scena
28.02.2023. 18:45
R. E.

FEST

Udu Kiru dodeljen Beogradski pobednik

1
Izvor: Cebef

Nemačkom glumcu Udu Kiru dodeljen je počasni Beogradski pobednik na FEST-u.

Nakon ceremonije premijerno je prikazan film "Moj komšija Adolf", kao deo selekcije FEST specijal.

"Svaka nagrada je čast, bez obzira na ime koje nosi. Čuvam ih u kupatilu, pa kad mi dođu gosti kažu, jao, nismo znali da si toliko slavan, na šta ja odglumim lažnu skromnost", rekao je Kir.

Nekoliko puta je naglasio da želi da se ponovo vidi sa Oliverom Katarinom, sa kojom je pre 50 godina snimio svoj prvi film, "Znak đavola", saopštili su organizatori.

"Ona je bila veštica, a ja lovac na veštice, ali sam se zaljubio u nju, zbog čega su me meštani ubili. Želim da je opet vidim dok sam tu. Znam da je prošlo mnogo godina i da više ne izgleda isto, ali i ja sam se promenio", izjavio je Kir.

Njegova karijera bila je, kako je naveo, niz srećnih slučajnosti - nije studirao glumu, ali nikada nije bio bez posla.

"Imam iza sebe preko 250 filmova i serija. Uvek kažem da je preko 100 njih loše, 50 možete da svarite uz neko dobro vino, a 50 je dobrih. Mislim da je to solidan odnos", dodao je glumac.

Počeci karijere bili su vezani za Rajnera Vernera Fasbindera. Upoznali su se još kao tinejdžeri u jednom radničkom baru u Kelnu, ali tek na studijama u Londonu, kada je pročitao tekst o Fasbinderu, Udo je shvatio ko je on. Ubrzo je i sam postao deo Fasbinderove filmske familije.

"Mislim da je u toj generaciji filmskih autora on najbolje pokazao kako je zaista izgledala posleratna Nemačka", ocenio je Kir.

Igrao je uglavnom negativce, vampire, drakule, đavole, zlikovce.

"Volim da igram đavola, jer đavo je samo anđeo kome je dosadilo da bude dobar", istakao je.

Film "Moj komšija Hitler" je na programu i 1. marta od 10 časova u MTS dvorani i 22 sata u bioskopu Sinapleks Galerija.

Radnja filma smeštena je u Kolumbiju šezdesetih godina 20. veka, usredsređena je na usamljenog i mrzovoljnog Poljaka koji je preživeo Holokaust. Živi na selu i sumnja da mu je novi komšija Adolf Hitler.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

FEST - tradicija duža od pola veka
Filmovi

Od 24. februara

23.02.2023. 13:00

FEST - tradicija duža od pola veka

Međunarodni filmski festival – FEST održava se 51. put, od 24. februara do 5. marta 2023. godine u brojnim dvoranama širom Beograda, među kojima su: "MTS dvorana“, Dvorana kulturnog centra Beograda, Dom omladine Beograda, "Cineplexx Ušće“, "Cineplexx Galerija“ i Jugoslovenska kinoteka.
Close
Vremenska prognoza
mist
13°C
25.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve