Scena
26.08.2022. 19:35
Beta

Ivanjica

"Više od festivala": Šta ćemo sve gledati na "Nušićijadi"

pozorište
Izvor: Shutterstock

Festival "Nušićijada" pod sloganom "Više od festivala", počeo je u petak, u Ivanjici.

Ovogodišnji festival posvećen je jubilejima - 45 godina od snimanja TV serije "Više od igre", koja je snimljena u tom gradu i 110 godina od nastanka lokalnog fudbalskog kluba (FK) "Javor".

Pre početka Festivala u četvrtak uveče održana je svečana akademija u Velikoj sali Doma kulture u Ivanjici, na kojoj je uručeno priznanje Milošu Stojanoviću, sinu scenariste TV serije "Više od igre", otvorena je izložba fotografija povodom jubileja FK "Javor" i odigrana pozorišna predstava "Komedija zabune" beogradskog pozorišta Slavija.

Prvi dan "Nušićijade" počeo je dečijom paradom kroz centralne gradske ulice, a u toku dana biće promovisana knjiga Dragane Bošković "Mnogo više od igre", održana šaljiva fudbalska utakmica između Radničkog i Građanskog i nastupi humoriste Neša Bridžisa i glumca Nebojše Milovanovića na bini "Okruglo pa na ćoše".

Glumac Milan Milosavljević iz Beograda, koji je i ove godine u ulozi Branislava Nušića, preuzeće ključeve grada na svečanom otvaranju "Nušićijade" koje je zakazano za 17.00.

U večernjim satima najavljeni su koncerti Harisa Džinovića i Dejana Petrovića.

U okviru ovogodišnje "Nušićijade", koja se održava do 28. avgusta, biće održane tri pozorišne predstave po tekstu Branislava Nušića - "Vlast", "Gospođa ministarka" i "Svinja", koje će izvesti Narodno požorište iz Beograda i amaterska pozorišta iz Užica i Ivanjice.

U muzičkom delu programa nastupaće i Toni Cetinski, grupe "Kerber", "ABBA real tribute band", "Acapella grupa FAMOS", "Belegrade dixieland orchestra".

Prva "Nušićijada", kao festival filmske komedije, pokrenuta je 1968. godine u Ivanjici i trajala je do 1972, kada je ugašena nikad obrazloženom odlukom.

Festival je ponovo pokrenut 2009. godine i prema proceni organizatora tokom proteklih 13 obnovljenih "Nušićijada" njene programske sadržaje videlo je oko 600.000 ljudi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koncerti u septembru, spremite se...
Muzički festival, koncert

Kapetan Mišino Zdanje

24.08.2022. 23:50

Koncerti u septembru, spremite se...

Septembar u Beogradu biće u znaku atraktivnih "Atrium Sessions“ koncerata u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja. Od 4. do 25. septembra nastupiće brojni izvođači raznovrsnih muzičkih žanrova, a u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve