Scena
22.10.2020. 18:16
R. E. / Ladbible.com

“Zlokoban” proglašen za najstrašniji film

w_50542128.jpg
Izvor: EPA / MICHAEL NELSON

Ako ste u potrazi za hororom od kojeg će vam srce brže zakucati, pogledajte film “Zlokoban” (Sinister) iz 2012. godine, jer je, prema novoj studiji, to najstrašniji film, piše sajt Ladbible.

Internet stranica Broadbandchoices je sprovela istraživanje tokom kojeg je 50 učesnika gledalo horor filmove duže od 120 sati dok su im mereni otkucaji srca.

Na spisku filmova našli su se, između ostalih, “Prizivanje zla”, “Tuđin”, “Paranormalna aktivnost”, “To” i “Strava u ulici brestova”.

Povezane vesti - Ubica koji je inspirisao autore najčuvenijih horor filmova

Tokom istraživanja poređena je prosečna brzina otkucaja srca u stanju mirovanja, koja iznosi 65 u minutu, sa prosečnom brzinom otkucaja tokom gledanja filma.

Za vreme prikazivanja filma “Zlokoban” učestalost otkucaja bila je oko 32 procenta veća od uobičajene, a tokom najstrašnijih scena dostizala je i 131 otkucaj u minutu.

Režiser filma Skot Derikson na premijeri / Foto: EPA/MICHAEL NELSON Režiser filma Skot Derikson na premijeri / Foto: EPA/MICHAEL NELSON

Drugo mesto je zauzeo film “Astralna podmuklost”, a “Prizivanje zla” završio je na trećem mestu.

Povezane vesti - ISTINA GORA OD HOROR FILMA: Želela je bolesnu ćerku, a ćerka samo normalnu mamu

Film “Zlokoban”, sa Itanom Houkom u glavnoj ulozi, prati priču o piscu Elisonu Osvaltu, koji se useljava u kuću svirepo ubijene porodice, kako bi o njihovom slučaju napisao knjigu. Na tavanu, Elison pronalazi stari projektor i nekoliko privatnih porodičnih snimaka. Na svakoj traci snimljeno je po jedno grozno ubistvo, a ovo otkriće dovodi Elisona i čitavu njegovu porodicu u opasnost.

https://www.youtube.com/watch?v=_kbQAJR9YWQ

Ako ste već pogledali ovaj film, sigurno ćete se setiti koja je to scena zbog koje je gledaocu puls skočio na 131 otkucaj u minutu.

Iako su rezultati ove studije zanimljivi, važno je napomenuti da najstrašniji film ne znači nužno i najbolji. “Isijavanje” koje se smatra horor remek delom nije ušao ni u prvih 20 najstrašnijih, kao ni kultni klasik “Tuđin”.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
24.06.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve