Sport
14.11.2021. 21:26
Tanjug

Košarka

ABA Liga: Ubedljiva pobeda Zvezde i vređanje Željka Obradovića

KOŠARKA
Izvor: Shutterstock

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 71:56 u prvom ovosezonskom večitom derbiju u osmom kolu regionalne ABA lige, koji je odigran u hali "Aleksnadar Nikolić".

Izabranici Dejana Radonjića tako su prekinuli trijumfalni niz ekipe Željka Obradovića, koja do ove runde nije imala poraza, pa večiti rivali posle osam rundi imaju identičan skor od 7-1.

Najfeiksaniji u pobdeničkom timu bio je Luka Mitrović sa 16 poena i sedam skokova ,Nikola Kalinić dodao je 13 poena uz pet asistencija, dok je Ognjen Dobrić ubacio 15 uz šest uhvaćenih lopti.

U ekipi Partizana istakao se Alen Smailagić sa 15 poena i devet skokova, a dvocifren košgeterski učinak imao je imao je i Dalas Mur sa 13 koševa.

Domaći tim bolje je otvorio meče, uz odličnu igru u odbrani lako su dolazili do Partizanovog koša i brzo poveli 7:0.

Zvezda je agresivno napadala veći deo deonice, ali su crno-beli pre proradili u odbrani i zaustavili su nekoliko dobrih akcija domaćih košarkaša.

Izabranici Dejana Radonjića više od četiri minuta nisu dozolili Partizanu da postigne koš, da bi prve poene doneo Kevin Panter (7:2).

Delovalo je da su crno-beli prolašli ritam, uzratili su serijom od 6:0, ali Zvezda nije dozvolila da se skroz vrate u igru. Stegli su odbrani i sa šest vezanih poena prvu deonicu su rešili u svoju korist 15:8.

U nastavku je Zvezda kontrolisala meč u potpunosti, Partizan se i dalje mučio sa realizacijom, pa je aktuelni šampion regiona na odmor otišao sa 11 poena viška.

Treća deonica donela je potpunu dominaciju Zvezde, koja imala u jednom trenutku ogromnih 17 poena viška (42:25).

Visoka prednost donela je i opuštanje crveno-belih, koji više od pola četvrtine nisu ubacili koš, pa su crno-beli u finišu ovog dela prišli na pet poena zaostatka (45:40), kada su Mur, Smailagić i Panter ubacili nekoliko važnih šuteva.

Uspela je Zvezda da na kraju u poslednji deo ode sa plus sedam, a već na startu odlučujećeg dela ponovo je vratila dvocifrenu prednost (57:42), za potpuno oduševljenje navijača.

Išao je taj višak na najviših plus 21, ali su na kraju slavili 71:56.

Meč u je obeležilo i pogrdno skandiranje treneru Partizana Željku Obradoviću navijača Zvezde, koje je u nekoliko navrata prekidao trener Zvezde Dejan Radonjić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ima 105 godina i postavila je rekord na 100 metara! (VIDEO)
starost, baka, starica

Verovali ili ne

14.11.2021. 12:47

Ima 105 godina i postavila je rekord na 100 metara! (VIDEO)

Džulija Hokins (105), poznatija kao "Žena Uragan", u Luizijani je postavila rekord u trci na 100 metara za starosnu grupu kojoj pripada, prenosi BBC.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve