ABA vratila bod i smanjila kaznu; KKCZ: Velika pobeda, nastavljamo borbu

ABA vratila bod i smanjila kaznu; KKCZ: Velika pobeda, nastavljamo borbu

Foto: KK Crvena zvezda


Žalbeno veće ABA lige usvojilo je žalbu KK Crvena zvezda na odluku lige povodom nedolaska na utakmicu 14. kola protiv Budućnosti u Podgorici.

Kako se navodi, ekipi sa Malog Kalemegdana novčana kazna sa 20.000 evra smanjena je na 15.001 evra, a ukinuta je i kazna oduzimanja jednog boda.

Potsetimo Košarkaši Crvene zvezda 30. decembra nisu se pojavili na utakmici u Podgorici, iz bezbednosnih razloga, a taj meč je registrovan rezultatom 20:0 u korist Budućnosti.

“Velika pobeda, nastavljamo borbu”

KK Crvena zvezda oglasio se saopštenjem posle odluke ABA lige o smanjenju novčane kazne i vraćanja boda, navodeći da je klub sa Malog Kalemegdana ostvario veliku pobedu.

“Žalbeno veće kao drugostepeni organ osim ovih odluka, potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice doneti Predsedništvo ABA lige, koje je u odsustvu sportskog direktora lige (koji je uslovno postavljen na prethodnoj Skupštini) jedino merodavno telo, koje nije na vreme donelo odluku o odlaganju utakmice”, stoji u saopštenju crveno-belih.

Dodaje se i da je “Predsedništvo ABA lige svojim neodlučivanjem nanelo štetu KK Crvena zvezda, za šta će klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsedništvo ne ispravi svoj evidentni propust”.

Povezane vesti – INTERVJU BRANKO LAZIĆ: Sujetni ljudi su mi govorili da od mene neće biti košarkaš

“Ova odluka žalbenog veća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobedu KK Crvena zvezda mts. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsedništva ABA lige koje nije donelo nikakvu odluku”.

“Borba KK Crvena zvezda za regularnost i legitimitet lige se ovde ne završava, već nastavlja punim kapacitetom! Kao klub smatramo da smo se u celokupnoj situaciji od 27.12.2019. godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cele asocijacije – ABA lige. KK Crvena zvezda mts nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi predsedništvo ABA što pre donelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige!”, navodi se u saopštenju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar