Sport
26.12.2022. 12:13
R.E.Sportske Novosti

"Nije normalno"

Aca Petrović o tome da li hrvatski klubovi treba da igraju istu ligu sa Zvezdom i Partizanom

Aleksadar Petrović
Izvor: EFE / Luis Eduardo Noriega A.

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović napisao je nedavno na Twitteru da hrvatski klubovi, zbog velike razlike u budžetima, ne bi trebalo da igraju ABA ligu sa Crvenom zvezdom i Partizanom. NJegov tvit je privukao dosta pažnje, ali Petrović se na tome nije zaustavio.

U intervjuu za Sportske Novosti je nastavio u istom smeru. Hrvatski selektor je istakao "da nije normalno da hrvatski klubovi igraju istu ligu sa ekipama koje koštaju 10, 12 ili 15 miliona evra i koje imaju po deset stranaca".

Petrović smatra da tolika razlika u budžetima klubova pravi preveliku razliku unutar lige.

"Naši su problemi samo naši, od toga ne treba bežati i činjenica je da bi nam klubovi morali kompetitivniji, ali kad pogledaš Zvezdu i Partizan, onda to nije ista liga. Za divno čudo, ove sezone imamo i više pobeda u ABA ligi nego što je to bilo objektivno očekivati, ali ne mogu se te stvari meriti. Zvezda plaća samo do kraja sezone Kampaca 1.800.000 evra neto, to jednostavno nije nešto s čime bilo ko kod nas može da se nosi"  poručio je Aca Petrović.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stiglo veliko pojačanje: Kampaco potpisao za Zvezdu
Fakundo kampaco

Bomba na Kalemegdanu

19.12.2022. 14:12

Stiglo veliko pojačanje: Kampaco potpisao za Zvezdu

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2024. godine, saopštio je klub sa Malog Kalemegdana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve