Sport
14.11.2022. 15:21

Predsednik kluba

Čović o budžetu kluba i zvezdašima koji vole Zvezdu do "poslednjeg evra"

1
Izvor: ABA LIGA / Dragana Stjepanovic

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je budžet ove sezone oko 10 miliona evra, kao i da je zabrinut da li će klub moći finansijski da zatvori sve što je postavio.

"Brine me u ovoj sezoni da li ćemo moći finansijski da zatvorimo sve što smo postavili. Naš budžet ove sezone je oko 10 miliona evra. To nije samo prvi tim, već stručni štab, juniori, pioniri, škola košarke, svi. Nikada nismo imali manir i kombinovali sa menadžerima ni sa kumovima, ni bilo šta. Ono što je u našim papirima je jedino zvanično i jedino tako", rekao je Čović na konferenciji za novinare.
 

On je govorio na predstavljanju novog trenera Duška Ivanovića, koji je na klupi zamenio Vladimira Jovanovića, sa kojim je sporazumno raskinut ugovor.

Čović je rekao da je ekipi bio potreban veći i snažniji autoritet, a da će Ivanović nastaviti da radi na selekciji igrača.

"Puštene su priče kakav je Duško kao trener, strog. On ima vrhunske rezultate i iza toga ne mogu da stoje mame i tate i menadžeri koji uzimaju procenat, a tokom sezone se ne interesuju za igrača. Može da stoji samo ogroman rad, isto i ogromna disciplina, na nivou vojne discipline. Možete u ekipi da imate 10 MVP igrača, a da ne osvojite ništa. Morate da budete tim. To je iskusan trener, gde god je radio osvajao je trofeje", naveo je.

"Nismo imali ni mnogo izbora. Ivanović dolazi sa ovog prostora, specifično je dovesti stranog trenera. Ima dovoljno iskustva, verujem da će se brzo ukloptiti i shvatiti šta je ambijent u klubu. Prenećemo mu kakvi se izazovi ovde događaju, ali Duška interesuju samo teren i košarka, a mi smo tu za ostale egzotične radnje", dodao je prvi čovek crveno-belih.

Čović je rekao da se klub opredelio za strukturu sa većinski domaćim igračima i da, otkako je u klubu, nijedan trener nije dobio nijednog nametnutog igrača.

"Bilo je povuci potegni sa Radonjićem oko Sofa (Sofoklis Skorcanitis), pa je onda Sofo otišao. Napravio sam varijantu da ja platim raskid. Sve ostalo je bilo u dogovoru sa trenerom, uz gledanje finansija. Zvezda koju su proglasili za državni bankomat nije dobila četiri petine budžeta, već je na 35 odsto budžeta od države godišnje, a neki drugi su to dobili. Šta se dogodilo da budžetskim inspekcijama", rekao je Čović.
 

Govoreći o Jovanoviću, Čović je rekao da je to mlad i perspektivan trener.

"Uvek je rizik kada dolazi mlad trener, to je u svakom poslu stvar strpljenja koliko možete da izdržite razne pritiske, bez obzira što mnogi misle da Zvezda nije za učenje, pa nije ni reprezentacija za učenje. U sportu je relativno prosto da ocenjujete da li je neko zadovoljio - a to je rezultat. Imali smo dovoljno veliki uzorak da vidimo kakva bi bila dalja perspektiva da je ostao i na osnovu analiza napravili dogovor i sporazumni prekid sradnje", naveo je Čović.

"On je odličan, mlad trener, živi sa košarkom i nastaviće da se razvija, a pitanje je da li je to u pojedinim trenucima dovoljno u smislu susreta sa igračkim potencijalima i autoritetima. Moj savet svakom mladom čoveku koji dolazi na bilo koji posao je da se ne prepusti trunka autoriteta. Ugrožavanje autoriteta nagriza ceo sistem, tu nema dobrote, samo profesionalnog odnosa. Potrudiću se da Jovanović bude forsiran u klupskoj i reprezentativnoj košarci", dodao je.

Čović smatra da ekipa nije napravila toliko velike kikseve, da je u svakoj utakmici delovalo kao da je blizu pobede, ali ipak nije pobedjivala.

"Od devet utakmica u Evroligi, slučajnošću smo u gostima odigrali šest. Nigde se nismo obrukali, kiks je bila pobeda Panatinaikosa u Beogradu. U ABA ligi ne da je kiks izgubiti od Zadra u Beogradu, nego i u Zadru", naveo je on.

Upitan o sporazumnom raskidu ugovora, Čović je rekao da će se sa Jovanovićem dogovoriti o isplati u odnosu na njegov ugovor.
 

"Ne kao u poslednjim slučajevima, gde ima zvezdaša koji vole Zvezdu do poslednjeg evra", rekao je Čović.
 

Predsednik crveno-belih rekao je i da mu smetaju senzacije i neistine, a da mu naročito smetaju glupi komentari na društvenim mrežama, na kojima treba zaštiti svačiju porodicu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Čović: Zvezda neće da propadne ostali mi u klubu ili ne
Crvena zvezda

Crvena zvezda

28.06.2022. 11:51

Čović: Zvezda neće da propadne ostali mi u klubu ili ne

Po svemu sudeći biće ovo turbulentno leto za KK Crvenu zvezdu. Očekuju se velike promene u igračkom kadru, a dosta se pominje i da bi trener Dejan Radonjić mogao da napusti klub sa Malog Kalemegdana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve